Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:15 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modernizări în Portul Constanța Sud. Cu cine a semnat contractul Administrația Porturilor Maritime (DOCUMENT)

ro

03 Feb, 2022 00:00 2973 Marime text
  • Se arată în descrierea contractului că „lucrarea este necesară Compartimentului Apă – Canal și Stații Tratare pentru realizarea strategiei de modernizare a sistemului de preluare a apelor pluviale în zona Portul Constanța Sud“.
  • În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 
Portul Constanța Sud va avea un sistem modern de preluare a apelor pluviale!
 
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a atribuit, prin procedura simplificată contractul pentru „Colector pluvial Poarta 10 – Scanner – Stația de betoane“ firmei LCS Ideal Top Construct.
 
Informațiile au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice și preluate pe www.licitatiapublica.ro.
 
Potrivit datelor oficiale, valoarea contractului este de 155.544,5 lei, fără TVA, suma echivalând cu 31.446,0011 euro, la un curs de 4.9464 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Națională a României pentru data de 1 februarie 2022 și valabil până ieri, la ora 14.00.
 
Se arată în descrierea contractului că „lucrarea este necesară Compartimentului Apă – Canal și Stații Tratare pentru realizarea strategiei de modernizare a sistemului de preluare a apelor pluviale în zona Portul Constanța Sud“.
 
„Întrucât în zona de Sud a Portului Constanța Sud – Agigea nu există rețea de prelucrare a apelor pluviale, entitatea contractantă intenționează realizarea unui sistem de preluare a apelor pluviale din zona de sud a Portului Constanța Sud și transportul acestora către colectorul pluvial din zona intersecției Poarta 10 – Scanner – Stația de betoane“, potrivit datelor oficiale.
 
Astfel, „proiectul propune evacuarea apelor apluviale, dintr o zonă necanalizată a Portului Constanța Sud, printr un canal închis. La capătul acestui canal se prevede o «gură de vărsare» pentru întreaga platformă, adică o construcție (cheson prefabricat) care să corespundă atât legilor hidraulice, cât și condițiilor de ordin constructiv“.
 

Mai departe, se arată că „din această «gură de vărsare», apa curge gravitațional către un colector magistral al portului, prin intermediul uneia din cele două conducte existente care subtraversează drumul de acces spre Poarta 10 bis, dar nu înainte de a parcurge și un separator de hidrocarburi și grăsimi“.
 
„Pentru funcționarea, întreținerea și supravegherea rețelei de canalizare, pe lângă colectorul propriu zis, care are o lungime de 319 ml și DN 315 mm, se prevăd și accesorii, după cum urmează: - Cămine de vizitare – 2 buc, - Guri de scurgere – 4 buc, - Bazin colector apă – 1 buc, - Separator de hidrocarburi și grăsimi – 1 buc“.
 
Profit de peste 200.000 de lei, în anul înființării
 
În ce privește firma câștigătoare, se arată pe platforma Confidas.ro, consultată la data de 2 februarie 2022, că LCS Ideal Top Construct SRL a fost înființată în 2018 și se ocupă de „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.
 
Firma are sediul în Constanța, pe strada Unirii nr. 22B.

 
Potrivit sursei citate, asociat unic și administrator al firmei este Andrei Lăcusteanu, al cărui nume se leagă și de Activ LCS Development SRL și LCS Management Construction SRL.
 
În anul 2018, anul înființării, firma a avut șapte angajați, profitul a fost 206.005 lei, iar cifra de afaceri a fost 343.128 de lei.
 
În 2019, au fost 12 angajați, profitul a fost 1.394.007 lei, iar cifra de afaceri a fost 3.427.855 de lei.
 
În 2020, au fost 22 de angajați, profitul a fost 92.511 lei, iar cifra de afaceri a fost 1.925.657 de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 03.01.2013 – 02.07.2021, compania LCS Ideal Top Construct S.R.L. a încheiat cinci contracte de achiziții publice în valoare totală de 6.221.782 de lei.
 
Conform sursei citate, toate cele cinci contracte menționate au fost încheiate în anul 2021.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Peste 200.000 de euro pentru infrastructura feroviară din Portul Constanța (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii