Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Natație Constanța Tablou creat de un concurent la „Românii au talent“, cadoul campionului Patrick Dinu pentru Răzvan Florea (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

07 Jun, 2024 17:00 2073 Marime text
  • Elev eminent, Patrick Dinu a încheiat clasa a 12-a ca șef de promoție, cu media 10, după care s-a îndreptat către universitatea Princeton din SUA, unde va studia medicina.

Înotătorul constănțean Patrick Sebastian Dinu, campion mondial și european de juniori, dar clasat pe podium și cu alte ocazii la cele mai importante competiții internaționale, multiplu campion și recordman național, va pleca în august 2024 în SUA, la prestigioasa universitate Princeton, unde va studia medicina.
 
Antrenat la natație de medaliatul olimpic Răzvan Florea, cel care l-a descoperit și l-a pregătit la Atena Sport Club Constanța (unde sportivul a început acest sport), apoi la CS Farul Constanța, iar ultima dată la CSM Constanța, Patrick a dezvoltat o relație deosebită cu antrenorul său, care a depășit granița bazinului de înot. Cei doi sunt și buni prieteni, iar Răzvan e mentorul lui Patrick. Astfel că, înainte de plecarea în SUA, sportivul a vrut să-i facă antrenorului său un cadou special, prin care să-și arate recunoștința pentru nivelul sportiv, dar și uman l-a care l-a ridicat Răzvan Florea, în carieră și viață.
 
Tehnicianul care pictează cu „sclipici“
 
Iar cadoul lui Patrick a fost un tablou, care-i înfățișează pe cei doi, elev și profesor, creat cu o tehnică specială de Bogdan Olteanu, un concurent la „Românii au talent“, de la Pro TV! Un tehnician din București pasionat de pictură, Bogdan Olteanu a impresionat la show-ul TV cu talentul său de a realiza picturi glitter. El pictează cu „sclipici“ și a ajuns în finală la „Românii au talent“. Familia Dinu nu îl cunoștea pe Bogdan Olteanu, dar mama lui Patrick l-a contact pe Facebook, iar artistul a acceptat cu bucurie să realizeze tabloul special, care conține și un mesaj de la Patrick adresat lui Răzvan: „Mulțumesc pentru tot!“.
 
„Când primul tău înotător zboară din cuib...“
 
„Am vrut să fie un cadou special, care să rămână, ceva ce Răzvan nu primește în fiecare zi. Patrick este foarte atașat de antrenorul său, care i-a fost și profesor, și părinte, iar relația de colaborare și prietenie dintre ei va merge mai departe. Chiar dacă Patrick va pleca în SUA, el va continua înotul. Lui Răzvan i-a plăcut maxim tabloul“, a spus mama lui Patrick.  „Cadou de despărțire. Când primul tău înotător zboară din cuib... 14 ani pot trece atât de repede...“, a fost și mesajul familiei Florea.
 
Șef de promoție, cu media 10
 
Patrick Dinu este campion nu numai în bazin, ci și la carte, învățătura plăcându-i în egală măsură ca înotul. Patrick a urmat Cambridge School of Constanța, unitate de învățământ în care s-a remarcat, de-a lungul anilor, ca un elev eminent. El a încheiat clasa a 12-a ca șef de promoție, cu media 10, după care s-a îndreptat către universitatea Princeton.
 
A început înotul la cinci ani
 
Mama lui Patrick Dinu a postat un mesaj emoționant, în care a subliniat rolul lui Răzvan Florea în formarea ca sportiv și om a lui Patrick, pe parcursul a 14 ani de colaborare. Săptămâna viitoare, Patrick va împlini 19 ani.
 
„În viață, întâlnești oameni de care te legi dincolo de cuvinte, oameni care iau decizia de a munci alături de tine până când tu îți vei dori, sunt oameni care îți devin prieteni pe viață, iar unul dintre ei este antrenorul Răzvan Florea.
 
Patrick avea 5 ani când l-a cunoscut pe Răzvan și a început să ia primele lecții de înot.
 
Un antrenor dedicat 100% muncii și pasiunii pe care o are pentru înot, o fire glumeață, un om modest, sunt cuvintele ce îl caracterizează pe Răzvan Florea.
 
L-a învățat pe Patrick că, în sport, ca și în viață, sunt suișuri și coborâșuri, dar că nimic nu este imposibil atunci când îți dorești ceva cu adevărat.
 
«Au fost o echipă de la început»
 
Au fost multe momente frumoase petrecute împreună de-a lungul timpului, începând de la câștigarea primei medalii la un Campionat Național, la vârsta de 10 ani, la Arad, până la câștigarea medaliei de aur la Campionatele Europene de juniori și Campionatele Mondiale de juniori. Au fost și momente mai puțin «frumoase», dar împreună le-au depășit.
 
Au petrecut mult timp împreună ca sportiv - antrenor, de la cantonamente, competiții, sărbători… au fost o echipă de la început.
 
L-a învățat să creadă în el până la capăt
 
Răzvan a fost alături de Patrick în toate momentele speciale din viața sa - intrarea la liceu, absolvirea liceului, majoratul, admiterea la facultate. El a fost cel care l-a învățat pe Patrick să-și accepte înfrângerile (chiar dacă, uneori, erau greu de acceptat), să creadă în capacitatea și șansele sale, să creadă în el până la capăt.
 
De multe ori, își lăsa familia (știu că aici Oana o să mă aprobe), ca să îl antreneze pe Patrick.

Ar mai fi multe de spus despre amândoi, dar o să închei spunându-ți: Răzvan, mulțumim pentru tot ce ai făcut pentru Patrick în toți acești 14 ani, mulțumim că l-ai format să devină sportivul și omul care este astăzi!
 
Îți mulțumesc, Oana Florea, știu că de multe ori ti-a fost greu, dar ai fost alături de Răzvan și Patrick!
 
Prietenie care va dăinui o viață
 
Chiar dacă, în august, Patrick va pleca la facultate în America, cu siguranta drumul vostru împreună nu se oprește aici, sunt sigură ca veți merge mai departe tot împreună, atunci când va veni în vacanță acasă sau va participa la alte competiții în țară sau în străinătate.
 
Sunt sigură că această prietenie dintre Răzvan și Patrick va dăinui o viață.
 
Succesul lui Patrick este și meritul lui Răzvan Florea!“, este mesajul mamei sportivului.  
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Ramona Dinu)       
 
Citește și:
 
CSM Constanța
Elev eminent, campionul la înot Patrick Dinu va studia medicina în SUA, la Universitatea Princeton (GALERIE FOTO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii