Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Negociere fără publicare prealabilă Aeroportul Mihail Kogălniceanu cumpără energie electrică de la Tinmar Energy SA (DOCUMENT)

ro

09 May, 2023 00:00 1622 Marime text
  • Atribuirea s-a făcut în baza criteriului prețul cel mai scăzut, fiind depuse trei oferte pentru acest contract.
  • Obiectul contractului este reprezentat de „furnizare energie electrică: 1600 MWh, +- 20%, fără modificarea prețului propriu de furnizare“.
  • În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
Societatea Națională Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA a semnat un contract cu Tinmar Energy SA pentru furnizarea de energie electrică pentru o perioadă de 12 luni.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se face precizarea că atribuirea s-a făcur prin negociere fără publicare prealabilă.
 
Explicația parcurgerii acestei proceduri este următoarea, potrivit datelor oficiale: „în conformitate cu prevederile art. 117 alin. (1), lit. g) din Legea nr. 99/2016, autoritatea contractantă are dreptul de a aplica procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare pentru atribuirea contractelor de achiziții publice pentru produsele cotate și achiziționate pe o piață de mărfuri, cum ar fi produsele agricole, materiile prime și bursele de energie, în cazul în care structura multilaterală de tranzacționare reglementată și supravegheată garantează în mod natural prețurile pieței“.
 
Se mai face precizarea în actele oficiale că atribuirea s-a făcut în baza criteriului prețul cel mai scăzut, fiind depuse trei oferte pentru acest contract.
 
A fost desemnată câștigătoare oferta depusă de compnia Tinmar Energy SA, cu o valoare totală a contractului de 1.664.896 de lei fără TVA, adică peste 330.000 de euro, la cursul actual, față de prețul estimat inițial de autorități, de 1.957.760 de lei fără TVA.
 
Nu este posibilă subcontractarea, se arată în datele oficiale.
 
Obiectul contractului este reprezentat de „furnizare energie electrică: 1600 MWh, +- 20%, fără modificarea prețului propriu de furnizare“.
 
Despre Timar Energy SA

 
Potrvit Confidas.ro, compania Tinmar Energy SA a fost înființată în anul 2015 și are sediul social în București, Sectorul 1, Calea Floreasca, nr. 246, obiectul de activitate fiind reprezentat de comercializarea energiei electrice.
 
Firma este controlată de compania bucureșteană Martin Oil Energy SRL (deținută de Augustin Constantin Oancea și George Alexandru Oancea) și de Victory Executive SRL (deținută de George Alexandru Oancea).
 
Administratorul este George Alexandru Oancea, iar director este Augustin Constantin Oancea.
 
De asemenea, mai figurează ca administratori Gabriel Mustea, Sanda Toader și Martin Administrare & Management SRL.
 

Auditorul este KPMG Audit SRL.
 
În 2021, Tinmar Energy SA a declarat 98 de angajați, profit în creștere, ce a depășit 142,806 milioane de lei și cifra de afaceri peste 3,56 de miliarde de lei, de asemenea, în creștere.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în țară, iar în vara anului trecut a fost înființat un punct de lucru în Mamaia, la adresa unde funcționează Zenith Hotel Conference & Spa și restaurantul aferent.
 
Compania Tinmar Energy SA a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 378.903.541,44 de lei, iar printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această firmă se numără Academia de Studii Economice București, Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Banat, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale Unitatea Teritorială 430, dar și altele.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cine îi furnizează energie electrică Universității Maritime din Constanța (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii