Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul pod din port Asocierea Search Corporation SRL-Luca Way SRL a pus mâna pe un contract stufos cu APMC (document)

ro

29 Jan, 2015 13:28 4393 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a atribuit pe data de 19 ianuarie 2015 un contract în valoare de 313.446 lei (fără TVA), prin negociere fără anunţ de participare, asocierii de firme SC Search Corporation SRL – SC Luca Way SRL.
 
Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare este faptul că serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice.
 
Contractul prevede prestarea de “servicii de proiectare pentru reactualizarea documentaţiei tehnico-economice, reactualizarea Devizului General în vederea redepunerii Cererii de Finanţare ca Proiect Major pentru finalizarea obiectivului de investiţii "Pod rutier la km 0+540 al CDMN şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa”, conform licitatiapublica.ro. Proiectul beneficiază de fonduri comunitare.
 

Cine sunt câştigătorii contractului

 
Search Corporation SRL are un capital social de 20.360.000 de lei şi are ca domeniu de activitate activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea. Conform Registrului Comerţului, acţionarii firmei sunt Search AVG Inc, cu sediul în Delaware, SUA, care deţine 99,989% din părţile sociale şi cetăţeanul româno-american Michael Mihai Stanciu, cu 0,011%.
 
Conform vrajitorul.eu, în anul 2013 firma a raportat o cifră de afaceri de 49 de milioane de lei, un profit de doar 490.000 de lei şi un număr de 292 de angajaţi. Compania se află într-o situație financiara precară. Nivelul profitabilității operaționale, precum și cel al indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluție total lipsită de riscuri în perioada următoare. Firma întâmpină dificultăți în achitarea obligațiilor de plată față de partenerii de afaceri, mai spune sursa citată. 
 
Luca Way figurează la Registrul Comerţului cu trei asociaţi, respectiv Florin Mihai Luca, Radu Luca şi Maria Carmen Godun. SC Luca Way SRL, fosta SC Poyry România SRL, a fost înfiinţată în anul 1995. La finalul anului 2013, firma declarase o cifră de afaceri de 7.776.196 de lei, un profit net de 133.426 de lei şi 43 de salariaţi. Maria Carmen Godun mai figurează că asociat în SC Civil Construct General SRL, SC Consilier Construct Engineering SRL, SC Control Trans SRL, SC Das Proiect Invest SRL, SC Infra Management SRL şi SC Road Design SRL. La rândul sau, Radu Luca figurează şi el că asociat în aceleaşi firme în care apare Maria Carmen Godun, dar şi în SC Integral Consult SRL şi SC Ria Design Consulting SRL. În ceea ce-l priveşte pe Florin Mihai Luca, acesta mai figurează că asociat în SC Civil Construct General SRL, SC Consilier Construct Engineering SRL, SC Das Proiect Invest SRL, SC Infra Management SRL, SC Road Design SRL şi SC Infra Proiect SRL. SC Luca Way SRL este una dintre firmele cărora nu le sunt străine contractele din bani publici. Din septembrie 2012 până în noiembrie 2013, firma figura cu peste 20 de contracte în valoare de aproximativ 12 milioane de lei. Şi sub numele de Poyry România, firma a beneficiat, din iulie 2010 până în iunie 2012, de zece contracte, în valoare de peste 8 milioane de lei.
 
Potrivit datelor oficiale disponibile pe portalul vrajitorul.eu, compania se află într-o situaţie financiară precară. Nivelul profitabilităţii operaţionale, precum şi indicatorii de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Firma întâmpină dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri. Este recomandată monitorizarea mai frecventă a evoluţiei acestei companii. În ceea ce priveşte indicatorii profitului net, firma este volatilă. Marja profitului net este ridicată, având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate (1,72% faţă de % media industriei). Evoluţia cifrei de afaceri este mult mai slabă decât cea a industriei din care face parte. Compania prezintă un risc ridicat având în vedere că nu reuşeşte să urmeze tendinţa de dezvoltare a segmentului din care face parte (-30,33% faţă de % media industriei). Randamentul activelor este scăzut, comparativ cu al industriei din care face parte. Societatea prezintă o competitivitate scăzută comparativ cu firmele competitoare. Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Aceasta prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (1,95% faţă de % media industriei). Nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Compania are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (43,51% faţă de % media industriei). Societatea încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar (380 de zile faţă de zile media industriei).
 
Potrivit aceluiaşi portal, în 2005, Luca Way SRL a stabilit o legătură şi cu firma Co. Proiect SRL, iar în 2009, a avut o legătură cu firma afaceristului Lucian Lazia - Argos SA din Cernavodă.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii