Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă etapă a fost parcursă pentru reabilitarea Sanatoriului Balnear din Mangalia (document)

ro

10 Oct, 2018 00:00 4087 Marime text
Sanatoriul Balnear de Recuperare Mangalia a atribuit un contract pentru achiziţionarea de servicii de întocmire documentaţie - faza DALI pentru proiectul „Reabilitare, consolidare, modernizare şi extindere Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia”.
 
Contractul a fost atribuit prin licitaţie la data de 18 septembrie 2018. Valoarea achiziţiei este de 97.774 de lei. Persoanele responsabile pentru buna desfăşurare a licitaţiei sunt: Bogdan Maganu - manager; Liliana Oprea - director financiar-contabil; Magdalena Dumitrescu - director medical; Georgiana Isac - jurist; Mihaela Rezeanu - şef Birou Achiziţii Publice.
 
Laboratoarele medicale sunt dotate cu aparatură medicală învechită, cu un nivel ridicat de uzură şi care se află la finele perioadei de funcţionare în parametrii optimi. Sălile de fizioterapie nu sunt dotate corespunzător, se utilizează echipamente învechite şi uzate. Întreaga bază de tratament nu este ventilată mecanizat şi nici climatizată. În timpul sezonului estival, temperaturile pot atinge praguri care generează disconfort atât pacienţilor, cât şi personalului. Finisajele sunt învechite şi uzate, sălile bazinelor nu prezintă ventilaţie mecanizată, condiţii în care se acumulează condens pe pereţi, care duce la degradarea finisajelor într-un ritm accentuat şi care totodată oferă un aspect neplăcut. Cuvele bazinelor prezintă probleme legate de infiltraţii şi pierderi de apă. Apa utilizată este una cu concentraţie ridicată de sare şi cu sulf. Ambele bazine sunt conectate la sisteme de filtrare şi recirculare a apei care sunt într-o stare avansată de degradare. Camera tehnică de sub baza de tratament prezintă instalaţii pentru producerea apei calde menajere, pentru încălzirea bazinelor de înot şi terapie. O serie de echipamente nu sunt funcţionale sau au fost instalate, utilizate pentru perioade scurte de timp în care s-a constatat că nu sunt eficiente din cauza unor vicii de proiectare sau instalare, drept urmare, instalaţiile sunt ineficiente ca randament.
 
Firma câştigătoare este Spiri Com SRL, iar valoarea finală a contractului a fost de 97.774 de lei. Societatea a luat fiinţă în 1992 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social al firmei este de 200.000 de lei, asociat unic fiind Nelu Spiridon. Activitatea principală a societăţii vizează „lucrări de construcţie a altor proiecte inginereşti n.c.a.”.
 
Potrivit Registrului Comerţului, în 2015, firma a avut 12 angajaţi, o pierdere de 343.722 de lei, iar cifra de afaceri a fost de 451.603 lei. În 2016, firma a trecut pe profit, suma pe plus fiind de 48.059 de lei, la 16 salariaţi, cifra de afaceri urcând la 1.236.976 de lei. În anul fiscal următor, profitul a fost de 437.850 de lei, cifra de afaceri de 1.544.494 de lei, firma având 12 angajaţi.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii