Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Casimcea, contract de peste 420.000 de euro pentru reabilitarea termică a unor blocuri. O singură ofertă depusă. Cine sunt câștigătorii

ro

04 Sep, 2022 18:03 2761 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Acesta este cel de-al doilea contract public în valoare de sute de mii de euro primit de compania nou-înființată Bizantine Art Proiect de la autoritățile locale dobrogene, în vara 2022.
  • Contractul de la Primăria Casmicea a fost atribuit prin procedura simplificată, singura ofertă depusă pentru contractul estimat inițial la 426.000 de euro, la cursul actual, fiind cea înaintată de Bizantine Art Proiect (lider de asociere) & Arhitectures Projects Development-8 București & 2AOP Architecture Constanța.
 
Bizantine Art Proiect, compania înființată în 2021 care a câștigat în asociere contractul pentru asfaltările din Ghindărești, este beneficiara unui nou contract public de sute de mii de euro!
 
Lider într-o asociere cu două firme de arhitectură din Constanța și București, Bizantine Art Proiect, firmă înființată inițial în Năvodari și mutată în Babadag, și-a adjudecat contractul de peste 420.000 de euro pentru reabilitarea termică a unor blocuri din Casimcea, județul Tulcea.
 
Așa cum arătam anterior, acesta este cel de-al doilea contract public în valoare de sute de mii de euro primit de compania nou-înființată de la autoritățile locale dobrogene, în vara 2022.
 
Detalii complete privind contractul anterior pentru asfaltările din comuna Ghindărești, județul Constanța, puteți afla din articolul
 
Nume grele în asociere pentru un contract de peste 700.000 de euro, pentru asfaltări, la Ghindărești. La cine merg banii
 
Pentru a reveni la noul contract public adjudecat de Bizantine Art Proiect, acesta a fost atribuit prin procedura simplificată, singura ofertă depusă pentru contractul estimat inițial la 426.000 de euro, la cursul actual, fiind cea înaintată de Bizantine Art Proiect (lider de asociere) & Arhitectures Projects Development-8 București & 2AOP Architecture Constanța.
 
Contractul, împărțit în două loturi, a fost adjudecat la o valoare de 2.047.792,28 de lei fără TVA, echivalentul a aproape 424.000 de euro, față de cei 2.060.511,30 de lei estimați inițial, adică peste 426.000 de euro.
 

Așa cum precizam, contractul este împărțit în două loturi, respectiv Lot 1 „Reabilitare termică Bloc de locuințe nr. 1 în Comuna Casimcea, județul Tulcea“ și Lot 2 „Reabilitare termică Bloc de locuințe nr. 2 în Comuna Casimcea, județul Tulcea“.
 
Despre Bizantine Art Proiect
 
Așa cum arătam și în edițiile anterioare, compania Bizantine Art Proiect s-a înființat abia anul trecut, în luna iulie 2021, însă are deja două contracte de achiziții publice la activ, ambele încheiate la câteva luni de la înființare (în octombrie și decembrie 2021), cu două comune din Dobrogea, suma totală depășind  9,5 milioane de lei, după cum vom arăta mai jos.
 
Celor două contracte menționate pe platforma Confidas.ro li se adaugă cel privind asfaltările din Ghindărești, adjudecat în iulie 2022 și, respectiv, cel de acum, cu Comuna Casimcea, adjudecat pe 31 august 2022, numărul contractelor publice ajungând astfel la patru, în prezent.
 
Platforma Confidas, consultată pe 04 septembrie 2022, arată că firma are deja un profit net de invidiat pentru primul an de funcționare, fiind raportat pe 2021 un profit ce depășește 3,64 milioane de lei la o cifră de afaceri de peste 7,17 milioane de lei și 0 angajați.

 
Firma se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, are sediul social în Babadag, pe 1 Decembrie 1918, nr. 77 și, în prezent, este controlată exclusiv de compania constănțeană Vatopediou Holding SRL.
 
Administratorul Bizantine Art Proiect este Nelu Ionuț Lipan, care administrează, totodată, și Vatopediou Holding.
 
Ca o paranteză, numele Vatopediou trimite la mănăstirea ortodoxă cu același nume de pe Muntele Athos.
 
Pentru a reveni la firmele dobrogene, o privire în Monitoarele Oficiale în care este cuprins istoricul firmelor arată că, inițial, Bizantine Art Proiect a fost înființată în Năvodari, pe strada Prelungirea D13, nr. 6A, cam. 1, bloc C1, etaj 1, ap. 1, fondator asociat unic și administrator fiind Nelu Ionuț Lipan (Monitorul Oficial din 3 august 2021).
 
Monitorul Oficial din 27 decembrie 2021 arată că sediul Bizantine Art Proiect s-a schimbat în Babadag, în sediul unde figurează și în prezent.
 
La momentul mutării în Babadag, județul Tulcea, compania își adjudecase deja cele două contracte în valoare totală de peste 9,5 milioane de lei de la cele două comune dobrogene.
 
Trei luni mai târziu după mutarea firmei în Tulcea (pe 28 martie 2022), aceasta este preluată de la Nelu Ionuț Lipan de către compania recent înființată (pe 1 martie 2022) Vatopediou Holding, din Constanța. Nelu Ionuț Lipan rămâne doar administrator al Bizantine Art Proiect, dar și al Vatopediou Holding.
 
Numele lui Nelu Ionuț Lipan se mai leagă și de compania Lineaatelier SRL Constanța – asociat unic și administrator – în prezent, radiată.
 
Firme controlate de Iscru, din Dăeni
 
În ce privește Vatopediou Holding, înființată în luna martie a.c, cu sediul în Constanța într-un aparatment pe starda Murelor, firma a fost fondată de asociat unic Marinela Iscru, cu domiciliul în Dăeni, județul Tulcea, și administrator, același Nelu Ionuț Lipan, are ca obiect de activitate consultanță pentru afaceri și management.
 
Autoritățile contractante care sunt beneficiarii lucrărilor derulate de societatea Bizantine Art Proiect  SRL sunt comunele Topolog și Ciucurova din  județul Tulcea, și valoarea contractelor încheiate la sfârșitul anului trecut este de 9.530.620 de lei.
 
Comuna Topolog a contractat  pe 25 octombrie 2021,  proiectare și execuție, reabilitare și infrastructură Sâmbăta Nouă în valoare de 450.000.lei, iar comuna Ciucurova a încheiat contractul în data de 20 decembrie 2021, în valoare de 9.080.620 de lei.
 
Bizantine Art Proiect, la rândul său, controlează cu 40% companiile Biodelta Resurse (fără contracte de achiziții publice, un angajat, cifra de afaceri 29.800 de lei) și Ecologic Danube (două contracte de achiziții publice, doi angajați, cifra de afaceri 825.799 de lei, profit 503.282 lei).
 
Despre Arhitectures Projects Development-8
 
Arhitectures Projects Development-8, asociatul bucureștean pentru contractul de la Casimcea al Bizantine Art Proiect, are, potrivit Confidas.ro, mai mult de 30 de contracte publice, cu o valoare de peste 2,67 milioane de lei, unele dintre contracte fiind desfășurate chiar la Dăeni.
 
Platforma Confidas.ro, consultată pe 4 septembrie 2022, arată că firma bucureșteană a fost înființată în 2015 și are sediul social în București, Sectorul 5, în zona Fabrica de Chibrituri nr. 13-15, având ca obiect de activitate activități de arhitectură.
 
Pachetul majoritar de acțiuni (90%) îi revine lui Ionuț Cosmin Ciobanu, iar Constantin Cătălin Cioc și Marius Ionuț  Firoiu sunt asociați cu câte 5%, administrator fiind Ionuț Cosmin Ciobanu.
 
Numele lui Ionuț Cosmin Ciobanu, din Slatina, se leagă și de societățile Arbeit Project Solution Olt (asociat 100%, administrator), Cube Structure Olt (asociat 94%, administrator), dar și Drive Thru SRL D București (asociat 100%, administrator, firmă radiată).
 
La rândul său, Constantin Cătălin Cioc, din Vălenii de Munte, figurează și în Vastad Projects Structuri București (asociat 100%, administrator), dar și în Cube Structure Olt (asociat 2%).
 
Nu în ultimul rând, Marius Ionuț Firoiu, din Corabia, figurează și el în Cube Structure Olt, cu 2%.
 
Pentru a reveni la compania pe care cei trei o dețin și care tocmai și-a adjudecat contractul de la Casimcea, Arhitectures Projects Development-8 a raportat în 2021 un profit în creștere, ce a depășit 900.000 de lei, cifra de afaceri tot în creștere, ajungând la 1,37 milioane de lei, cu doi angajați, față de 0 angajați raportați în 2020.
 
Potrivit Confidas.ro, în  perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Arhitectures Projects Development-8 SRL a încheiat 32 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 2.671.506 de lei.
 
Așa cum am arătat anterior, printre contractele publice ale companiei se numără și unele desfășurate la Dăeni, dar și în alte comune precum Afumați, Arcani, Cungrea, Prigoria ori la Institutul de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș.
 
Despre 2AOP Architecture
 
Compania 2AOP Architecture a fost înființată,  potrivit Confidas.ro, în 2019, având sediul social în Constanța, pe strada  Mircea cel Bătrân nr. 53 și obiect de activitate „activități de arhitectură“.
 
Asociat unic și administrator este constănțeanul Andrei Pătraș.
 
În 2021, firma a raportat un profit de peste 520.000 de lei, cifra de afaceri de peste 1,06 milioane de lei și doi angajați.
 
Potrivit Confidas.ro, în prioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania 2AOP Architecture S.R.L. a încheiat nouă contracte de achiziții publice, în valoare totală de 399.800 de lei.
 
Printre autoritățile contractante se regăsesc comunele tulcene Cerna și IC Brătianu, Comuna Plosca din Teleorman, Primăria Tataranu și Orașul Voluntari.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Licitație la DSVSA Tulcea. Ce firme și-au adjudecat contractele (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii