Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:08 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța a atribuit trei contracte importante. Este vizat pasajul rutier denivelat la intersectia Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu! (DOCUMENTE)

ro

24 Jan, 2024 17:00 1478 Marime text
  • Primăria Constanța a atribuit prin cumpărare directă trei studii aferente obiectivului de investiții pasajul rutier denivelat la intersectia Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu
  • Studiu topografic aferent va fi realizat de Monolit Enterprise SRL pentru suma de 129.000 lei fără TVA
  • Studiul geotehnic a revenit companiei Geotech Dobrogea SRL pentru 128.000 lei fără TVA iar verificarea tehnică de calitate a documentatiei tehnico-economice aferenta obiectivului de investitii "Pasaj rutier denivelat la intersectia Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu" va fi realizat de Energie Urbană RSGROUP SRL pentru 125.000 lei fără TVA
  • În luna octombrie 2023, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, la propunerea primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, aleșii locali au aprobat, prin rectificare bugetară, introducerea unei linii noi de bugetare - Elaborarea documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Pasaj rutier denivelat la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardului Aurel Vlaicu”, în valoare de 2 milioane lei
  • Îmbunătățirea fluidității traficului, reducerea emisiilor de carbon și a numărului de accidente rutiere sunt doar câteva dintre beneficiile reconfigurării intersecției Tomis-Aurel Vlaicu, prin construirea pasajului suprateran. Implementarea de măsurilor de management al traficului rutier reprezintă una dintre prioritățile municipalității constănțene
  • La finalul anului trecut, Primăria Constanța a atribuit societății Expert Proiect 2002 contractul de elaborare SF obiectiv de investiții „Pasaj rutier denivelat la intersecția Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu”, contract estimat la 268.000 lei



Primăria Constanța a atribuit prin cumpărare directă trei studii aferente obiectivului de investiții pasajul rutier denivelat la intersectia Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu.

Studiu topografic aferent va fi realizat de Monolit Enterprise SRL pentru suma de 129.000 lei fără TVA.
 
Studiul geotehnic a revenit companiei Geotech Dobrogea SRL pentru 128.000 lei fără TVA iar verificarea tehnică de calitate a documentatiei tehnico-economice aferenta obiectivului de investitii "Pasaj rutier denivelat la intersectia Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu" va fi realizat de Energie Urbană RSGROUP SRL pentru 125.000 lei fără TVA.
 
În scopul îmbunătățirii mobilității pe bulevardul Tomis, în 2022 a fost realizat un studiu de trafic pentru evaluarea sistemului de circulație existent și identificarea principalelor deficiențe.
Colectarea datelor a fost realizată în 12 puncte fixe, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, potrivit Primăriei Municipiului Constanța.

Au fost testate două variante:

-Prima variantă presupunea construirea unui pasaj de-a lungul bulevardului Tomis (traversare peste bulevardul Aurel Vlaicu), iar din valorile rezultate s-a constatat că realizarea acestuia ar duce la înrăutățirea situației curente.


-În cea de-a doua variantă, a fost analizată situația construcției unui pasaj de-a lungul bulevardului Aurel Vlaicu (traversare peste bulevardul Tomis), iar din valorile rezultate și analizate, s-a recomandat realizarea unui pasaj peste bulevardul Tomis.

De la finalizarea studiului de trafic și până în prezent, lucrurile au avansat, în sensul în care au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanții Ministerului Transportului și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
În luna septembrie 2023 a fost aprobat „de principiu” un parteneriat între Primăria Constanța, Zona Metropolitană Constanța și CNAIR, în vederea aplicării pentru accesarea finanțării prin PNRR .

În luna octombrie 2023, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, la propunerea primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, aleșii locali au aprobat, prin rectificare bugetară, introducerea unei linii noi de bugetare - Elaborarea documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Pasaj rutier denivelat la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardului Aurel Vlaicu”, în valoare de 2 milioane lei.
 
Îmbunătățirea fluidității traficului, reducerea emisiilor de carbon și a numărului de accidente rutiere sunt doar câteva dintre beneficiile reconfigurării intersecției Tomis-Aurel Vlaicu, prin construirea pasajului suprateran. Implementarea de măsurilor de management al traficului rutier reprezintă una dintre prioritățile municipalității constănțene.
 

La finalul anului trecut, Primăria Constanța a atribuit societății Expert Proiect 2002 cu sediul în București, sector 3, contractul de elaborare SF obiectiv de investiții „Pasaj rutier denivelat la intersecția Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu”, contract estimat la 268.000 lei.
 
 
SC Expert Proiect 2002 SRL
 
Societatea este administrată de Cristian Daniel Borbeli, care este şi asociat al firmei alături de Diana Mirela Borbeli şi de Ion Cristian Vîlcu. Cristian Daniel Borbeli deține și calitatea de administrator.

Societatea a fost înfiinţată în 2001 şi are ca obiect de activitate "activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea".

Anul trecut a declarat o cifră de afaceri de 996,100 lei, profit de 214,616 lei și 4 angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 70.42%.
 
Potrivit www.termene.ro, din 2007 și până în prezent, compania figurează cu 40 de contracte din achiziții publice directe.

Societatea este cunoscută în ţară pentru că a derulat proiecte de anvergură referitoare la întocmirea unor studii de fezabilitate şi documentaţie tehnică pentru mai multe proiecte, printre care un pasaj aerian în Piatra-Neamţ, proiectul tehnic şi detaliile de execuţie pentru proiectul care viza reabilitarea drumului DJ 713 Sinaia - Cuibul Dorului - Şaua Dichiului - Cabana Babele. Au existat însă şi unele proiecte care la acel moment le-au stricat imaginea. Este vorba despre elaborarea greşită de către asocierea SC Expert Proiect 2002 SRL cu Ove Arup and Partners a proiectului tehnic pentru realizarea pasajului Pipera - Tunari.

Pasajul Pipera-Tunari a fost proiectat fără a se ţine cont de prezenţa pe teren a unei magistrale de cale ferată, a conductelor de apă, de gaze sau a reţelelor de telefonie.
 


 
Monolit Enterprise SRL
 
Cu sediul în municipiul Constanţa, Monolit Enterprise SRL a fost înfiinţată în anul 2017. Capitalul social subscris, de 10.000 de lei, integral vărsatul, este compus din 1.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Stroe Adriana-Nicoleta este asociat unic şi administrator al firmei, care se ocupă de lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor.
 
În anul 2022 a avut o cifră de afaceri de 2.181.728 lei, profit net de 149.892 lei și 33 de angajați, potrivit www.termene.ro.

Primăria Constanța i-a mai atribuit în 2022 un contract de lucrări reparații în sala de spectacole a Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, contract în valoare de 55.860 lei, fără TVA.
Compania a fost singurul oferant și în cadrul achiziției proiectului de execuție a lucrărilor de reamenajare, modernizare și modificare fațadă Galeria de Artă, în valoarea totală de 1.539.989 de lei fără TVA, respectiv 1.832.586 de lei cu TVA.

Compania figurează cu peste 30 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de peste 30 de milioane lei. Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această firmă se numără Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanța, comuna Lumina, comuna Topalu dar și UAT Topraisar.



 
Despre Geotech Dobrogea SRL

Firma a fost înființată în 2005 și are ca obiect principal de activitate lucrări de foraj și sondaj pentru construcții.

În 2022, compania a avut o cifră de afaceri de 1,753,645 lei, profit de 721,576 lei și 9 angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 56.90%.

De la înființare și până în prezent, SC Geotech Dobrogea SRL a încheiat 90 de contracte din achiziții publice, potrivit www.termene.ro.
 
Compania este controlată de Gabriela-Brînduşa Cazacu cu domiciliul în localitatea Corbu, județul Constanța.

Dr. ing. Gabriela Brândușa Cazacu figurează cadru asociat la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Ovidius din Constanța și face parte din Adunarea Inginerilor din România.
 
Acesta a mai înființat în vara acestui an, potrivit Monitorului Oficial o altă societate - Geotech Dobrogea Proiectare SRL, cu sediul social în Constanța și care are ca domeniu de activitate lucrări de demolare şi de pregătire a terenului.

Anul trecut, Primăria Constanța i-a atribuit contractele de studii tehnice pentru mai multe obiective de investiții ale municipalității și au o valoare totală de 103.000 lei fără TVA (20.600 euro fără TVA).

Este vorba despre studiul topografic și studiul geotehnic pentru obiectivul de investiţii "Construire sală de educație fizică școlară aferentă Școlii Gimnaziale nr. 8 Constanța, bulevardul I.C. Brătianu nr. 68 în valoare de 25.500 lei fără TVA, studiul topografic și studiul geotehnic aferent obiectivului de investiții "Construire sală de educație fizică școlară aferentă Școlii Gimnaziale nr. 37, Constanța, strada Arcului, nr. 7” în sumă de 26.500 lei fără TVA, studiul topografic și studiul geotehnic aferent obiectivului de investiții "Construire sală de educație fizică școlară aferentă Școlii Gimnaziale nr. 24, Constanța, strada Griviței, nr. 70”, contract atribuit la 25.000 lei fără TVA și studiul topografic și studiul geotehnic aferent obiectivului de investiții "Construire sală de educație fizică școlară aferentă Școlii Gimnaziale nr. 14 şi Grădiniței nr. 39, Palazu Mare, strada Dumbăveni, nr. 8”, un contract de 26.500 lei fără TVA.
 

Despre Energie Urbană RSGroup SRL
 
Firma, înființată în 2001, are sediul social în Constanța și punct de lucru pe strada Atelierelor nr. 40 și se ocupă de lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Capitalul social este de 200 lei.

În 2022, compania a declarat o cifră de afaceri de 217.300 lei, profit de 26.636 lei și un singur angajat, potrivit www.termene.ro.

Ramona Iuliana Savu este asociat unic si administrator.

Savu a fost căsătorită cu fostul fotbalist, Adrian Pitu al Farului şi al Stelei și au fost cununați de fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, şi soţia acestuia, Felicia Elena. 

Energie Urbană RSGroup SRL nu este la primul contract câștigat de la Primăria Constanța.

La începutul anului 2023, SRL-ul și-a adjudecat serviciul de elaborare audit energetic pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din Municipiul Constanța, zona centru - blocurile M1, S5, MK2, MK28 și F1”.

Pentru serviciile de consultanță în eficiență energetică, societatea a încasat 57.000 lei fără TVA de la municipalitate.
Tot anul trecut, compania a câștigat de la municipalitate și contractul de prestări servicii privind achizitionarea  serviciului de verificare tehnică de calitate pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Casa Căsătoriilor" din Constanţa, în valoare de 34.900 lei fără TVA.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.



Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   
 
Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii