Primăria Dobromir pierde procesul cu Curtea de Conturi. Apelul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța
Primăria Dobromir pierde procesul cu Curtea de Conturi. Apelul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța
10 Jan, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1929
Marime text
- Curtea de Conturi a României prin Camera de Conturi Constanța au găsit o serie de nereguli la primăria din Dobromir , județul Constanța, în urma acțiunii de audit pentru intervalul 13.07.2020 – 07.08.2020
- Din raportul publicat de instituție, reiese că administrația locală din Dobromir nu a procedat printre altele la reevaluarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniu dar au fost găsite și alte nereguli
- Pentru abaterile care nu au fost remediate în timpul verificării, directorul adjunct al Camerei de Conturi Constanţa a emis decizie prin care s-a dispus luarea măsurilor legale de către conducătorul entităţii pentru remedierea stabilirea mărimii şi întinderii prejudiciilor şi recuperarea lor
- Primăria Dobromir s-a adresat însă instanței de judecată. Mai întâi, secției de contencios-administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța
- La fond, administrația a pierdut procesul impotriva Curții de Conturi, dar a declarat apel
- Dosarul a fost repus în circuitul instanței pe 7 ianuarie 2022 iar magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în această speță
Curtea de Conturi a României prin Camera de Conturi Constanța au găsit o serie de nereguli la primăria din Dobromir , județul Constanța, în urma acțiunii de audit pentru intervalul 13.07.2020 – 07.08.2020.
Din raportul publicat de instituție, reiese că administrația locală din Dobromir nu a procedat la reevaluarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniu.
Alte nereguli au vizat: nerespectarea de către ordonatorul de credite al bugetului local al UATC Dobromir a obligației de a fundamenta veniturile proprii pentru anul curent (2019) cel mult la nivelul realizărilor din anul precedent, având în vedere că gradul de realizare a veniturilor proprii în ultimii doi ani a fost sub 97%.
În anul 2019 venituri proprii programate au fost în sumă de 876.100 lei iar încasările efective în sumă de 507.316 lei, rezultând o supraestimare de 299.784 lei, plata nelegală a unor lucrări de împrejmuire neexecutate la Școala Lespezi, în valoare de 1.243 lei, plata nelegală a unor servicii de întreținere și reparații podeț Lespezi, în sumă de 1.818 lei, neplata unui debit de 4.839 lei la termenul scadent (ianuarie 2017) reprezentând onorariu avocat a generat executarea silită a UATC Dobromir pentru suma de 45.670 lei reprezentând majorări de întârziere.
Opinia exprimată a fost o opinie contrară deoarece, din cauza efectelor denaturărilor semnalate și prezentate la pct.5, situațiile financiare în ansamblul lor, nu prezintă fidel performanța financiară a UATC Dobromir la 31 decembrie 2019, și a celorlalte informații referitoare la activitatea desfășurată în perioada auditată.
Pentru abaterile identificate s-au formulat recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind fundamentarea bugetului de venituri și cheltuieli, efectuarea cheltuielilor și reevaluarea activelor fixe corporale.
Pentru abaterile care nu au fost remediate în timpul verificării, directorul adjunct al Camerei de Conturi Constanţa a emis decizie prin care s-a dispus luarea măsurilor legale de către conducătorul entităţii pentru remedierea stabilirea mărimii şi întinderii prejudiciilor şi recuperarea lor.
Primăria Dobromir s-a adresat însă instanței de judecată. Mai întâi, secției de contencios-administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, unde a înregistrat dosarul nr.7492/118/2020, prin care a solicitat suspendarea executare act administrativ, decizia nr. 30/17.09.2020 a Camerei de Conturi Constanța. La fond, administrația a pierdut procesul impotriva Curții de Conturi, dar a declarat apel.
Mai exact, pe 26.03.2021, magistrații de la Tribunalul Constanța a respins cererea primarului și primăriei Dobromir ca neîntemeiată.
Pe 20.12.2021, comuna Dobromir prin primar a declarat recurs în acest dosar la Curtea de Apel Constanța, secţia de contencios administrativ si fiscal.
Dosarul a fost repus în circuitul instanței pe 7 ianuarie 2022 iar magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în această speță.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Curtea de Conturi a României. Nereguli găsite la primăriile din Dobromir și Gârliciu
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii