Primăria Hârșova plătește aproape jumătate de milion de euro pentru implementarea colectării selective. Cine sunt câștigătorii contractului? (DOCUMENTE)
Primăria Hârșova plătește aproape jumătate de milion de euro pentru implementarea colectării selective.
18 Feb, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1420
Marime text
- Primăria Hârșova a atribuit un contract de înființare centru de colectare deșeuri prin aport voluntar
- Câștigătorii constractului sunt societățile Omni Construct Logistic, Tomis Plus și Sirius Proiectare Studii
- Valoarea totală a achiziției este de 2.178.547.75 lei fără TVA
Primăria Hârșova a atribuit un contract de înființare centru de colectare deșeuri prin aport voluntar.
Câștigătorii constractului sunt societățile Omni Construct Logistic, Tomis Plus și Sirius Proiectare Studii.
Valoarea totală a achiziției este de 2.178.547.75 lei fără TVA.
Contractul are ca obiect servicii de proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor si execuția lucrărilor din cadrul Proiectului „Înființare centru de colectare deșeuri prin aport voluntar în orașul Hârșova, județul Constanța pentru colectarea separată a deșeurilor menajere ce nu pot fi colectate în sistem door-to-door, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri ce nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.
Potrivit devizului general din cadrul Proiectul Tehnic Tip pus la dispoziție de MMAP, adaptat, valoarea estimata totală pentru proiectarea si executia lucrărilor este de 2.261.206,83 lei fara TVA formată din: Realizarea proiectului tehnic și asistență tehnică din partea proiectantului pe toata durata contractului de execuție lucrări cu o valoare estimată de 161.574,82 lei fără TVA și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții cu o valoare estimată este de 2.099.632,01 lei fără TVA.
Valoarea nu cuprinde suma prevazută pentru diverse și neprevăzute de 100.000 lei fără T.V.A., aceste sume putând fi accesate oricând în timpul derulării contractului în condițiile prevazute la art. 221 din Legea 98/201.
Durata contractului 12 de luni iar durata minimă a perioadei de garanţie va fi de 3 ani potrivit Legii nr.10/1995, republicată, cu modificările şi completările aduse acesteia.
Omni Construct Logistic SRL
Compania are sediul social în Constanța pe strada Siretului nr.1.
Obiectul de activitate sunt vânzări și închirieri de utilaje destinate lucrărilor de construcții.
Înființată în 2013, în 2022 a raportat o cifră de afaceri de 32,200,360 lei, profit de 7,724,313 lei și 50 de angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 64.23%.
Asociat unic și administrator este Oana Papadumitru, care mai deține 95% din European Lighting Company SRL. Femeia a mai avut și jumătate din compania Oil Petroleum SRL, între timp radiate. Oana este soția omul de afaceri Alexandru Papadumitru care a controlat Al Stom Company SRL, una dintre societăţile constănţene cu tradiţie la capitolul achiziţii publice, în prezent aflată în insolvență. Compania a câștigat contracte de sute de milioane de lei până în 2017, an în care au început problemele și când creditorii i-au cerut falimentul iar ANAF a demarat licitaţii pentru valorificarea bunurilor ce aparţin societăţii.
Totodată, Papadumitru a fost trimis în judecată de procurori la Tribunalul Bihor, fiind acuzat de obținerea ilegală de fonduri în dauna Companiei Naționale de Investiții (CNI) care s-a constituit parte civilă. Procesul nu s-a încheiat.
Potrivit www.confidas.ro, compania încheiat 4 contracte de achiziții publice în valoare totală de 64.658.687,01 lei.
Printre clienți Primăria Eforie sau Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța SA.
Pe 15 iulie 2021, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția obiectivului „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulație existent între Poarta 10 bis și Poarta 10”, în Portul Constanța, investiție finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).
Contractul a fost atribuit, în urma unei proceduri de licitație deschisă, asocierii SC Acvatot SRL & SC Omni Construct Logistic SRL & SC Sirius Proiectare Studii SRL & SC Dimex -2000 Company SRL.
Primăria Eforie a atribuit pe 29 decembrie 2020 un contract pentru extinderea rețelei de alimentare cu gaze naturale din oraș, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 24 septembrie 2020.
Potrivit documentației de atribuire, ”lucrările ce urmează a fi proiectate și executate vizează extinderea alimentării cu gaze naturale a străzilor din localitățile Eforie Sud și Eforie Nord, care se va realiza din conductele existente de medie presiune administrată de operator Distrigaz Sud Rețele București, conform soluțiilor aprobate de către acesta”.
Câștigătoare a fost desemnată asocierea condusă de Acvatot SRL București - Omni Construct Logistic SRL Constanța - BID Division Consulting SRL București - Petroconst SA Constanța - Sirius Proiectare Studii SRL București. Asocierea a primit lucrările 9.440.657,87 lei, fără TVA.
Acvatot SRL și Omni Construct Logistic SRL, au mai câștigat și contractul din 2019 prin care au început lucrările de realizare a rețelei de gaze din Eforie.
Omni Construct Logistic SRL a mai avut contracte și cu două comune din județul Vrancea.
Tomis Plus SRL
Tomis Plus SRL a fost înființată în anul 2012, cu sediul social pe strada Verona, din municipiul Constanța.
Asociați sunt Lucian Orban, cu 99,8% și Daniel Zaif, cu 0,2%. Administrator este Lucian Zaif.
Potrivit www.termene.ro, în 2022, compania a raportat o cifră de afacri de 48,289,090 lei, profit de 2,712,523 lei și 53 de angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 41.67% și desfășoară activități de dezvoltare și provovare imobiliară.
Sirius Proiectare Studii SRL
Potrivit platformei termene.ro, compania a fost înființată în 9 decembrie 1992, are sediul pe Aleea Parva nr. 10, sectorul 6, București și are ca obiect de activitate „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.
Firma are un punct de lucru temporar pe strada Costișa nr. 24, sectorul 6, București.
Asociații Sirius Proiectare Studii SRL sunt: Nicolae Ștefan Mucica, Lucia Irina Mucica și Lya Doina Mucica.
Administratorii sunt Gabriela Ciocea și Nicolae Ștefan Mucica.
Compania a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri egală cu 4.468.098 de lei, un profit egal cu 450.521 de lei și 17 salariați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 87.12%.
Potrivit www.termene.ro, în periaoda 2007-2023, firma figurează cu 115 contracte din achiziții publice directe.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Familia Papadumitru a câștigat prin firma soției contractul de extindere a sistemului de canalizare din Hârșova (DOCUMENTE)
Licitații publice O companie din București va realiza documentațiile pentru reabilitarea și modernizarea DJ391 Tronsonul Mangalia-Albești-Negru Vodă (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii