Proiectul de extindere a Delfinariului din Constanța, deblocat Unul dintre cei mai mari jucători din piața de management de proiect va executa restul de lucrări. Detalii despre câștigător (DOCUMENT)
Proiectul de extindere a Delfinariului din Constanța, deblocat: Unul dintre cei mai mari jucători din piața
27 Jun, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1240
Marime text
- A fost atribuit contractul pentru rest de executat, conform proiectului tehnic (PT+DE+CS) întocmit pentru execuţia lucrărilor de construire (arhitectură, rezistenţă, instalaţii electrice, instalaţii sanitare, instalaţii termice), organizare de şantier la Delfinariul din Constanța
- După mai multe încercări eșuate, Optim Project Management SRL, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa companiilor de management de proiect din ţară va executa restul de lucrări în cadrul contractului de 17.095.145,01 lei fără TVA
- Firma are sediul social în București iar în 2023 a avut o cifră de afaceri de 35.142.807 lei, 44 de angajați și profit de 1.583.985 lei, în scădere față de 2022 cu 74%, potrivit www.termene.ro
- Asociații companiei sunt David Michael Evans, cetățean britanic, care are și calitatea de administrator și asociatul persoană juridică Commercial Property Services SRL, în care sunt asociați Corina și David Canta și Ovidiu-Florin Prunea
- Evans mai figurează și în Optim Project Management International SRL iar Commercial Property Services SRL deține 50% și din Trend Hospitality SRL
- Reamintim, Optim Project Management a mai gestionat de asemenea procesul de renovare a hotelului Athénée Palace Hilton din Bucureşti
Consiliul Județean Constanța a lansat în luna martie o nouă licitație pentru execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie „Extindere Delfinariu, municipiul Constanţa”- rest de executat, conform proiectului tehnic (PT+DE+CS) întocmit pentru execuţia lucrărilor de construire (arhitectură, rezistenţă, instalaţii electrice, instalaţii sanitare, instalaţii termice), organizare de şantier.
Contractul a fost estimat la 17.598.451.76 lei.
Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit a fost stabilită conform devizului general, rest de executat și nu cuprinde sume provizionate și nici suma aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute precizată în buget (devizul general).
Acestea din urmă (diverse și neprevăzute) pot fi accesate, după caz, în funcţie de necesităţi, prin modificarea contractului în condiţiile prevăzute la art. 221 din Legea nr. 98/2016, cu modificările şi completările ulterioare și sunt prevăzute în cuantum de 527.509,52 lei fără TVA.
După mai multe încercări eșuate, în sfârșit licitația are un câștigător.
Este vorba despre SC Optim Project Management SRL, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa companiilor de management de proiect din ţară.
Contractul a fost atribuit pentru 17.095.145,01 lei fără TVA.
Optim Project Management SRL
Optim Project Management a fost înfiinţată în 2009 în România de către David Michael Evans şi oferă servicii de proiectare şi inginerie, management de proiect şi de costuri, management al proiectării, soluţionare dispute, analize de întârzieri şi management al revendicărilor, dirigenţie de şantier, coordonare SSM şi audit tehnic, monitorizare pentru bănci şi investitori, evaluări şi certificări pentru clădirile verzi şi studii în domeniul energiei regenerabile.
În prezent, compania şi-a extins serviciile în Europa de Sud-Est prin deschiderea a două birouri în Bulgaria şi în Serbia.
Firma are sediul social în București iar în 2023 a avut o cifră de afaceri de 35.142.807 lei, 44 de angajați și profit de 1.583.985 lei, în scădere față de 2022 cu 74%, potrivit www.termene.ro.
Asociații companiei sunt David Michael Evans, cetățean britanic, care are și calitatea de administrator și asociatul persoană juridică Commercial Property Services SRL, în care sunt asociați Corina și David Canta și Ovidiu-Florin Prunea.Evans mai figurează și în Optim Project Management International SRL iar Commercial Property Services SRL deține 50% și din Trend Hospitality SRL.
Reamintim, Optim Project Management a mai gestionat de asemenea procesul de renovare a hotelului Athénée Palace Hilton din Bucureşti.
De asemenea are trei contracte din achiziții publice directe și alte trei contracte din licitații publice dintre care una cu CJ Constanța și alte două cu Compania Națională de Investiții.
Pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Licitații publice O nouă licitație pentru restul de lucrări de extindere a Delfinariului din Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii