„Protecția informațiilor deosebit de sensibile“ La Constanța, Romtehnica SA cumpără vedetă de intervenție pentru scafandri! Contract estimat la peste 46 de milioane de euro (DOCUMENT)
„Protecția informațiilor deosebit de sensibile“: La Constanța, Romtehnica SA cumpără vedetă de intervenție
24 Dec, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1714
Marime text
- Titlul contractului este „Vedetă de intervenție pentru scafandri“, iar atribuirea se va face în baza criteriului cel mai bun raport calitate-preț.
Compania Națională Romtehnica SA cumpără vedetă de intervenție pentru scafandri, urmând ca bunurile să fie livrate la Constanța.
Contractul este estimat la 232 de milioane de lei, adică peste 46 de milioane de euro și va fi atribuit prin procedura competitivă cu negociere.
Reprezentanții companiei au vorbit, cu privire la justificarea nedepunerii electronice, despre „protecția informațiilor deosebit de sensibile“.
Informațiile au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că finanțarea este asigurată din fonduri bugetare.
Titlul contractului este „Vedetă de intervenție pentru scafandri“, iar atribuirea se va face în baza criteriului cel mai bun raport calitate-preț.
Durata contractului este de 27 de luni și nu va putea fi reînnoit.
Reprezentanții companiei se așteaptă ca, în cadrul procedurii de atribuire să fie invitați un număr minim de trei candidați și maxim, 99 de candidați.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 5 februarie 2024, ora 10.00, urmând ca acestea să fie deschise în aceeași, la ora 11.00, la sediul CN Romtehnica SA.
Reprezentanții Romtehnica SA au precizat că „la şedinţele pentru deschiderea candidaturilor/ofertelor poate participa un singur reprezentant al candidatului, în baza unei împuterniciri scrise“.
„Pentru claritate, data limita pentru depunerea candidaturilor este 05.02.2024, ora 10:00, iar data și ora ședinței pentru deschiderea candidaturilor este 05.02.2024, ora 11.00, la sediul C.N. Romtehnica SA“, au mai spus reprezentanții autorității contractante.
Ofertele pot fi depuse în limba română sau în limba engleză.
Despre CN Romtehnica SA
Romtehnica a fost fondată în baza Hotărârii Consiliului de Miniştri nr. 1771/1974, ca Direcţie de export-import, în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.
În baza Hotărârii de Guvern nr. 236/1991 se înfiinţează Regia Autonomă Romtehnica SA.
Statutul actual al C.N. Romtehnica S.A. a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 738/2001, funcţionând ca o societate comercială cu capital integral de stat, Ministerul Apărării Naţionale fiind unicul acţionar.
Compania se bucură de o bună recunoaştere internaţională datorită competenţei şi implicării active, demonstrate pe deplin, prin furnizarea de echipamente în domeniul apărării.
Deţine personal specializat în tranzacţii comerciale internaţionale şi suport logistic puternic.
Capitalul social subscris şi vărsat este de 67.257.360 lei.
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 24 decembrie 2023, Compania Națională Romtehnica SA a fost înființată în 2001, are sediul social în București, pe bulevardul Timișoara, nr. 5 C și se ocupă de intermedieri în comerțul cu mașini echipamente industriale, nave și avioane.
Unicul acționar este Statul Român prin Ministerul Apărării Naționale, iar administratori sunt Eduard Bachide, Simona Cojocaru, Maria-Iulia Comănescu, Ionuț Misa și Nicolae Nasta.
Numele lui Eduard Bachide se leagă și de Eso-Sauber SRL (asociat) și Compania Națională Aeroporturi București SA (administrator), cel al lui Ionuț Misa figurează și în Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară – RATEN (administrator), iar al lui Nicolae Nasta figurează și în Neidco 84 SRL (asociat), Venom Volta SRL (asociat) și N.G. International Impex SRL (asociat unic).
Simona Cojocaru, la rândul său, figurează și în Ro-Army Security SA (administrator).
CN Romtehnica SA figurează cu patru achiziții directe (UM 01961 autoritate contractantă).
În 2022, Romtehnica SA a declarat 80 de angajați, profit 16.604.896 de lei și cifra de afaceri 47.094.064 de lei.
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Un fost deputat de Tulcea, numit membru în CA-ul companiei naționale Romtehnica SA
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii