Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:47 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sediul fostei școli Populare de Arte din Constanța, în pericol! SC Management Expert Internațional din Brăila expertizează structura de rezistență a casei Ion Bănescu (DOCUMENTE)

ro

28 Jan, 2022 00:00 3670 Marime text
  • Municipalitatea a încheiat un contract de prestări servicii privind serviciul de elaborare expertiză tehnică aferentă obiectivului de investiții "Casa Ion Bănescu"
  • Expertiza va fi realizată de SC Management Expert Internațional SRL cu sediul social în Brăila
  • Asociat și administrator al firmei este Ana Maria Daniela Barbu. Acesta deține 3% și în ASTEVALPRO SRL cu sediul în București.
  • Potrivit www.confidas.ro, compania a încheiat 10 contracte de achiziții publice în valoare totală de 245.795 lei
  • Valoarea expertizei a fost stabilită la 25.000 lei fără TVA
 

 
Municipalitatea a încheiat un contract de prestări servicii privind serviciul de elaborare expertiză tehnică aferentă obiectivului de investiții "Casa Ion Bănescu".

Expertiza va fi realizată de SC Management Expert Internațional SRL cu sediul social în Brăila, vezi secțiunea „documente”.

Valoarea expertizei a fost stabilită la 25.000 lei fără TVA.

Durata de prestare a serviciilor este de 15 zile lucrătoare de la ordinul de începere al lucrărilor.
 
Despre SC Management Expert Internațional SRL
 
Societatea a fost înființată în 1997 iar în ultimul an fiscal a raportat un profit de 83.818 lei și o cifră de afaceri de 285.628 lei, la numai doi angajați.
Asociat și administrator al firmei este Ana Maria Daniela Barbu. Acesta deține 3% și în ASTEVALPRO SRL cu sediul în București.


Potrivit www.confidas.ro, compania a încheiat 10 contracte de achiziții publice în valoare totală de 245.795 lei.
 
Vă reamintim, în octombrie 1990, fostul prefect al Constanţei, Adrian Rădulescu, apreciindu-i valoarea patrimonială, atribuia Casa „Bănescu“ Şcolii Populare de Arte.

Pereţii clădirii care au început să se crape încă din 2016, acum trosnesc.

Tot din acea perioadă, conducerea Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” a  făcut demersuri pentru o expertiză tehnică. Specialiştii consultați au spus la momentul 2017 că trebuie să se injecteze beton în fundaţia clădirii, fundaţia imobilului fiind realizată pe piloni. Totodată planșeele trebuie refăcute și imobilul pus în siguranță.


În anul 2017, autoritățile județene chiar anunțaseră o acțiune civilă în instanță împotriva societății Eden SRL, care deține imobilul cu trei etaje de pe bulevardul Tomis nr. 112 lipit de Casa Bănescu și a cărei construcție ar fi afectat clădirea de patrimoniu.

În anul 2015, societatea Eden SRL a obţinut de la Primăria Constanţa Autorizaţia de construire nr. 771 pentru „Modificare proiect autorizat cu AC nr. 299/26.02.2010 şi nr. 543/29.04.2014 - Construire imobil S+P+4/5E, spaţii comerciale, birouri şi locuinţe, repoziţionare scară şi lift, recompartimentări interioare şi modificări faţade“.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Casa Bănescu trosnește din toate încheieturile. Primăria tace. Administrația județeană caută soluții să mute Școala de Artă Populară într-un alt sediu

Registrul spațiilor verzi, casa Bănescu și lacul Tăbăcărie. Nereguli constatate de Curtea de Conturi cu prilejul acțiunii de audit efectuată la Primăria municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii