Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei firme furnizează medicamente oncologice Spitalului Militar din Constanța. Au zeci de mii de contracte publice la activ

ro

15 Aug, 2022 00:00 3120 Marime text
  • Sumele pe care Spitalul Militar de Urgență Dr. Alexandru Gafencu le va achita furnizorilor de medicamente echivalează cu peste 195.000 de euro la cursul actual stabilit de Banca Națională a României.
  • Farmexim SA și Mediplus Exim au semnat contracte cu Spitalul Militar Constanța și în luna iulie 2022, acestea vizând tot furnizarea de medicamente pentru Secția de Oncologie a unității spitalicești.
  • La rândul său, Alliance Healthcare Romania a semnat și ea, în luna iulie, un contract în Dobrogea, fiind vorba despre furnizarea produselor farmaceutice către Spitalul de Urgență Tulcea.
Spitalul Militar din Constanța cumpără medicamente oncologice de la trei companii binecunoscute pe piața produselor farmaceutice din țară, fiecare dintre ele având zeci de mii de contracte publice încheiate până în prezent.
 
Potrivit datelor oficiale, Spitalul Militar a semnat acorduri-cadru pentru furnizarea medicamentelor pentru tratarea cancerului cu firmele Farmexim SA, Mediplus Exim și Alliance Healthcare România, valoarea contractelor fiind între 964.704 de lei și 966.055,2 lei, ambele sume fără TVA.
 
Sumele echivalează cu peste 195.000 de euro la cursul actual stabilit de Banca Națională a României.
 
Informațiile privind atribuirea contractelor au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că procedura urmată a fost licitația deschisă.
 
Farmexim SA și Mediplus Exim au semnat contracte cu Spitalul Militar Constanța și în luna iulie 2022, acestea vizând tot furnizarea de medicamente pentru Secția de Oncologie a unității spitalicești.
 
La rândul său, Alliance Healthcare Romania a semnat și ea, în luna iulie, un contract în Dobrogea, fiind vorba despre furnizarea produselor farmaceutice către Spitalul de Urgență Tulcea.
 
Despre Farmexim SA
 
Platforma Confidas.ro, consultată la data de 14 august 2022, arată că Farmexim SA a fost înființată în 1991 și are sediul social în București, Sectorul 1, strada Pictor Rosenthal nr. 14, având ca obiect de activitate „comerț cu ridicata al produselor farmaceutice“.

 
Firma este controlată cu 88,8% de către compania austriacă Phoenix PIB Austria Beteiligungs GMBH, iar restul de 11,2% din acțiuni revine unei Liste de Acționari.
 
Administrator și membru în Consiliul de Administrație al Farmexim este Stefan Wolgang Herfeld, iar director general este Nilolay Binev Kolev.
 
Ceilalți directori sunt Alina Maria Barcaru, Otilia Fezi și Alina Corina Lăudatu, iar administratori mai sunt și Dr Sauerland Carsten, Marcus Freitag, Stephen William Anderson și Sven Seidel.
 
În 2021, Farmexim SA a raportat 770 de angajați și un profit de peste 11,78 de milioane de lei, ambele capitole înregistrând scăderi față de anul precedent, în timp ce cifra de afaceri a crescut la peste 2,88 de miliarde de lei.
 

Potrivit sursei citate, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Farmexim SA a încheiat 145.739 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 7.289.135.276,38 de lei.
 
Printre partenerii publici ai companiei se numără Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Agenția Națională Antidrog, precum și Agenția Oncohelp.
 
Despre Mediplus Exim SRL
 
Mediplus Exim SRL a fost înființată, potrivit Confidas.ro, în anul 2007 și are sediul în Mogoșoaia, Ilfov, pe strada Ciobanului nr. 133, ocupându-se de comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice.
 
Unic asociat este compania cipriotă Pharmax Holdings Limited, iar președintele Consiliului de Administrație al Mediplus și administrator este Zacman Consulting SRL.
 
Ceilalți administratori și membri CA sunt Finance Tech Consulting SRL, Target B2B Advice SRL și Camelia Naciadi (al cărei nume se leagă de Sensiblu SRL, unde este administrator).
 
În 2021, firma a avut peste 1.000 de angajați, numărul lor fiind în ușoară scădere față de anul precedent, profitul raportat a fost de aproape 73 de milioane de lei, față de peste 120 de milioane de lei în 2020, iar cifra de afaceri a crescut în 2021 până la 4,67 miliarde de lei.
 
Conform sursei citate, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Mediplus Exim SRL a încheiat 95.811 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 9.419.085.558,22 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au atribuit contracte companiei se numără Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Asociația Oncohelp, Centrul de Oncologie Drobeta Turnu Severin, dar și altele.
 
Despre Alliance Healthcare Romania SRL
 
Alliance Healthcare Romania SRL a fost înființată în 1996, potrivit Confidas.ro, și are sediul social în București, Sectorul 6, pe strada C. Săndulescu nr. 7.
 
Firma se ocupă de comerț cu ridicata al produselor farmaceutice, iar pachetul majoritar de acțiuni este deținut de Alloga Logistics Romania SRL (controlată, la rândul ei, de Alliance Healthcare Distribution Limited din Marea Britanie), în timp ce restul de 0,01% revine tot Alliance Healthcare Distribution Limited, din Regatul Unit.
 
Administrator, președinte al Consiliului de Administrație al Alliance Healthcare Romania SRL și director general este Iulian George Trandafir, iar ceilalți administratori și membri CA sunt Emilian Trasnea și Allemand Ingrid Mauricette Simone.
 
În 2021, numărul angajaților firmei a scăzut la 866, profitul a crescut la 90,99 milioane de lei, iar cifra de afaceri, în creștere față de 2020, a ajuns la 4,01 miliarde de lei.
 
Conform sursei citate, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Alliance Healthcare Romania S.R.L. a încheiat 119.043 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 10.340.139.044,36 de lei.
 
Și printre partenerii publici ai acestei companii se numără Asociația Oncohelp, printre celelalte instituții publice care au cumpărat de la această firmă fiind și Autoritatea de Sănătate Publică a Județului Botoșani, Autoritatea de Sănătate Publică din Caraș-Severin, precum și altele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Spitalul Militar cumpără aparat de hemofiltrare pentru Secția de Terapie Intenstivă. Furnizorul are contracte și cu Spitalul Județean Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii