Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei firme vor face curăţenie în staţiile CF de pe raza Sucursalei Regionale Constanţa (document)

ro

28 May, 2024 11:04 448 Marime text
  • Euro Construct SRL, Astru Grup SRL și Diatours SRL au semnat cu C.N.C.F."CFR" SA, Sucursala Regională CF Constanța.
  • Cele trei firme vor salubriza locațiile CF pe raza Sucursalei Regionale CF Constanța.
 
C.N.C.F."CFR" SA, Sucursala Regională CF Constanța - Unitate Operațională a atribuit contractul „Salubrizare locații CF pe raza SRCF Constanța – 5 loturi“ societăților Euro Construct SRL, Astru Grup SRL și Diatours SRL.
 
Sucursala RCF Constanța deține un număr de 18 locații reprezentând  stații CF (aferente  județelor Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași), cu trafic intens de călători în perioada sezonului estival sau în extrasezon, la care se adaugă un număr de 8 sedii ale secțiilor linii și instalații și sediul Sucursalei Regionale CF Constanța, în care este necesară asigurarea curățeniei în spațiile destinate publicului călător sau activităților de exploatare. Ca urmare a cerințelor legislative privind protecția sănătății publice și a mediului înconjurător se impune obligativitatea asigurării serviciului de salubrizare, serviciu care trebuie asigurat permanent cu societăți specializate, agrementate AFER.
 
Salubrizarea stațiilor/secțiilor CF este o prestație care trebuie asigurată permanent, iar caracterul de regularitate al acestei prestații asigură condițiile minime necesare desfășurării în siguranță a traficului de călători in stațiile CF, evită riscul de acumulare a deșeurilor în arealul locațiilor, situații care pot conduce la primirea de amenzi din partea autorităților statului.

Serviciul ce urmează a fi achiziționat presupune: asigurarea activității de salubrizare în sălile de așteptare, vestibule și holurile de acces în stații, secții, în holurile caselor de bilete, peroane, spatii dintre liniile căii ferate, spațiile verzi din incinta stațiilor, pasaje subterane, trotuare, și suprafețele de acces din stație spre oraș, grupuri sanitare, rampe de gunoi. 
 
Contractul  „Salubrizare locații CF pe raza Sucursalei Regionale CF Constanța - Lotul 1 Stația Constanța Oraș“ a fost adjudecat, pe data de 17 aprilie, societății Euro Construct SRL. Valoarea contractului este de 1.178.793,8 lei.
 
De asemenea, contractul „Salubrizare locații CF pe raza Sucursalei Regionale CF Constanța - Lotul 2 judetul Constanța“ a fost ajudecat pe data de 17 aprilie societății Euro Construct SRL. Valoarea contractului este de 1.090.301,04 lei.
 
Contractul ֘Salubrizare locații CF pe raza Sucursalei Regionale CF Constanța - Lotul 3 judetul Tulcea“ a revenit, e data de 17 aprilie, societății Astru Grup SRL. Valoarea contractului este de 195.367,2 lei.
 
Diatours SRL a obținut două contracte: „Salubrizare locații CF pe raza Sucursalei Regionale CF Constanța - Lotul 4 Judetul Călărași“, în valoare de 485.027,28 lei, și „Salubrizare locații CF pe raza Sucursalei Regionale CF Constanța - Lotul 5 Județul Ialomița“, în valoare de 499.206 lei.
 
 

Despre Euro Construct SRL

 
Înființată în anul 2002, firma are sediul pe strada Justitiei, Nr. 24, Ap. Lotul 2/1, Constanța și se ocupă de lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane. Firma este deținută de Vlad Tudor, cu 87,25% din capitalul social, Papuc Nicoleta, cu 6,7 din capitalul social, Chert Ovidiu Mugurel, cu 5,04% din capitalul social, Șerbanescu Gheorghe, cu 1,01 % din capitalul social. Vlad Tudor este administratorul firmei.

Euro Construct SRL a obținut, prin negociere directă, 15 contracte de la autorități publice locale. Printre acestea se numără:
Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Ilfov, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, SNTFC "CFR Călători" SA, Administrația Fondului Imobiliar SRL și altele.
 
 

Despre Astru Grup SRL

 
 
Înființată în anul 2007, firma are sediul pe strada Ion C. Brătianu, Nr. 51, Brăila și desfășoară activități generale (nespecializate) de curățenie interioară a clădirilor. Firma este deținută de Dumitrescu Claudiu – Stelian și  Dumitrescu Tamara-Cristina, fiecare cu câte  50 % din capitalul social. Cei doi asociați sunt și administratorii societății.
 
Astru Grup SRL a obținut, prin negociere directă, 25 de contracte de la autorități publice locale. Printre acestea se numără:
Inspectoratul Judeșean de Poliție Brăila, Autoritatea de Siguranță Feroviară Română,  Agenția Pentru Protecția Mediului Brăila, Administrația Piețelor Agroalimentare SA și altele. În anul 2023, firma cu 101 de salariați, a declarat o cifră de afaceri de 5.037.601 lei și un profit de 452.308 lei.
 
 

Despre Diatours SRL

 
 
Înființată în anul 1992, firma are sediu pe bulevardul Independenței, Nr. 58, Sc. D, Ap. 122, Bistrița, Județul Bistrița-Năsăud și desfăîșoară activități generale (nespecializate) de curățnie interioară a clădirilor. Onigaș Vasile este asociat unic și administrator. Firma a obținut, prin negociere directă, 76 de contracte, de la autprități publice locale.

Printre acestea se numără: Aquabis SA Bistrița-Năsăud, Casa de Asigurari de Sănătate Arad, Comuna Sacadat, Casa Județeană de Pensii Bistrița, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud, Compania Națională de Cai Ferate "CFR" – SA și altele.
În anul fiscal 2023, firma cu 305 de angajați a declarat o cifră de afaceri de 15.966.332 lei și un profit de 463.794 lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului publicat pe e-licitatie.ro// pe SEAP.

 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe Termene.ro.

 ​
Citește și:
 
Dormitoarele de personal şi spaţiile administrative ale SRTFC Constanţa, salubrizate de Euro Construct SA (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii