Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:51 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou contract pentru Geostud SRL, cu privire la alunecarea de teren din zona Cumpăna, județul Constanța

ro

24 Mar, 2021 00:00 4013 Marime text
  • Un nou contract a fost semnat între Geostud SRL și CN Administrația Canalelor Navigabile SA
  • Este vorba despre surparea de la Cumpăna
 
Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a atribuit un contract în urma unei licitații publice, pentru completarea expertizei tehnice: actualizare expertiză tehnică – extindere inclusiv în zonele limitrofe alunecării de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna – mal stâng CDMN.
 
Atribuirea a avut loc pe 17 martie 2021, fiind publicată pe licitatiapublica.ro la data de 22 martie. Obiectivul contractului este  elaborarea Studiilor Geotehnice și Expertizelor Tehnice Actualizare Expertiză Tehnică–extindere inclusiv în zonele limitrofe alunecării de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna–mal stâng CDMN, între km 56+989 (km 7+421 navigație) și km 57+217 (7+193 navigație), pentru delimitarea clară a perimetrului de siguranţă adiacent zonei afectate, inclusiv pe terenul aparţinând U.A.T. Cumpăna pentru 4 zone: Zona 1A Cumpăna km 56+969 ÷ 57+280; Zona 2 Cumpăna km 57+280÷58+470; Zona 2A Cumpăna km 56+000÷56+969; Zona 3 Cumpăna km 58+470÷ 59+000).
 
Valoarea finală a achiziției este de 1.605.072 lei, iar firma câștigătoare este Geostud SRL.
 
Amintim că anul trecut au fost aprobați indicatorii tehnici pentru  "Reabilitare taluz afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna-mal stâng Canal Dunăre-Marea Neagră între km 56+989 (km 7+421 navigație) și km 57+217 (km 7+193 navigație)", prevăzuți în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
 
Finanțarea obiectivului de investiții se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, din surse proprii ale Companiei Naționale "Administrația Canalelor Navigabile" - S.A., precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Compania Națională "Administrația Canalelor Navigabile" - S.A., răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri.
 
Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 132.362.000 lei. Obiectivul de investiții se va proteja antiseismic în conformitate cu prevederile Normativului P100-1/2013, cu modificările și completările ulterioare. Durata de executare a investiției este de 24 de luni.
 
Reamintim că, încă din luna mai 2019, situaţia pe strada Dunării, tronsonul cuprins între strada Prelungirea Canalului şi strada Ştefan cel Mare, din comuna Cumpăna, situată pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, era critică. Oamenii care locuiesc pe strada Dunării sunt disperaţi. Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna au făcut un apel la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, care se ocupă de consolidarea falezei ce a luat-o la vale.
 

Geostud SRL, în datele Registrului Comerţului

 

Înmatriculată în anul 2001, Geostud SRL are sediul în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 2.200 de lei, integral vărsat, este compus din 220 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt Tăutan Alexandru şi Chirică Anton, fiecare cu 50% din capitalul social. Administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi de testări şi analize tehnice, este Nicolae Petru.
 
Citește și:

A fost publicată hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea taluzului de la Cumpăna

Lucrările de reabilitare a taluzului care a luat-o la vale la Cumpăna, verificate de Supervision Construction SRL (document + galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii