Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegerea căştilor şi protecţia în trafic Mulţi motocicliştilor pun confortul înaintea siguranţei

ro

13 Nov, 2012 01:10 1179 Marime text

Campanie de buy-back a căştilor vechi pentru creşterea protecţiei motocicliştilor prin purtarea unor căşti noi şi de calitate

Bucureşti, 12 noiembrie 2012- „În alegerea căştilor, mulţi motocicliştilor pun pe primul loc confortul, în detrimentul siguranţei pe care acestea trebuie să le-o asigure; confortul este, desigur, foarte important, dar siguranţa trebuie să fie în mod clar pe primul loc în procesul de achiziţie al unei căşti. În ceea ce priveşte cel de-al treilea criteriu în alegerea corectă a unei căşti de motociclist, acesta se referă la culoare: din păcate, mulţi motociclişti aleg căştile negre, considerându-le <<la modă>>, deşi cele mai recomandate sunt culorile deschise şi vizibile, cu care motociclistul poate fi observat de la o distanţă cât mai mare, inclusiv pe timp de noapte", a arătat Tudor Dumitru, director general United Motors International, importatorul oficial în România al motocicletelor Kawasaki, precum şi al mărcii germane Schubert, unul dintre liderii mondiali în producţia celor mai sigure căşti pentru motociclişti.

În caz de accident, casca de motociclist trebuie să asigure patru tipuri de protecţie, şi anume la impact, la abraziune, la incendiu şi, respectiv, la lovirea cu fragmente care au viteză mare. "Toate aceste tipuri de protecție sunt extrem de importante, având în vedere că statisticile arată că rata mortalităţii în cazul accidentelor grave de motocicletă este de 3 ori mai mare decât în cazul accidentelor cu autoturisme", a precizat Tudor Dumitru.

În ceea ce privește confortul căştii de motociclist, acesta este dat de greutate (cu cât mai ușoară- cu atât mai confortabilă, desigur), de nivelul de zgomot, aerodinamică etc. Referitor la culoare, cele mai recomandate sunt căştile albe, precum şi cele în culori fluorescente (portocaliu, galben sau verde), care sunt vizibile şi noaptea.

"Casca de motociclist este un produs la care renumele producătorului (brandul) reflectă în mod clar un anumit standard de calitate; desigur, şi preţurile sunt în consecinţă, căştile care asigură o bună protecţie şi un confort pe măsură fiind cele mai scumpe. Pentru a sprijini creşterea siguranţei motocicliştilor în trafic, United Motors International împreună cu producătorul german Schubert desfăşoară o campanie de <<buy-back>> a căştilor vechi, oferind discounturi semnificative la achiziţia unor modele ce asigură o protecţie crescută motocicliştilor, dacă se aduce la schimb orice cască veche", a arătat Tudor Dumitru.

Producătorul de căşti Schuberth dezvoltă şi produce de 90 de ani sisteme de protecţie a capului, compania fiind printre liderii mondiali în producţia de căşti pentru motociclete, Formula 1 şi alte curse, precum şi pentru pompieri, poliţişti şi militari. Schubert promovează înalta tehnologie germană şi aduce constant îmbunătăţiri şi inovaţii produselor sale. Campania de buy-back pentru creşterea siguranţei motocicliştilor în trafic îşi propune să stimuleze achiziţia căştilor Schubert recunoscute pentru protecţia pe care o oferă. Astfel, motocicliştii care lăsa la schimb orice cască veche, primesc un discount de 30% la achiziţionarea unei căşti Schuberth din modele de top C3, J1, S2 sau SR1; toate aceste tipuri de căşti au caratecteristici ce garantează protecţia la un nivel greu de atins de către produse similare, cu un grad optim de confort.

"Numărul motocicliştilor va creşte semnificativ în următorii ani, ca urmare tendinţelor de degajare a traficului şi reducere a poluării, precum și din cauza creşterii preţurilor carburanţilor şi, desigur, datorită farmecului de a conduce o motocicletă... Acest fapt sporeşte însă răspunderea tuturor celor implicaţi, de la motociclişti, la cei ce emit reglementările traficului, producătorii și distribuitorii din domeniu etc; astfel, în acest context, se va accentua și implicarea noastră în astfel de campanii şi măsuri concrete menite să contribuie la creşterea gradului de protecţie a motocicliştilor", a precizat Tudor Dumitru.

*****

 

Despre United Motors International

United Motors Internaţional este importatorul oficial în România al renumitelor mărci Kawasaki (motociclete, ATV-uri, vehicule utilitare, jetski) şi Aprilia (motociclete şi scutere). În plus, United Motors International distribuie echipamente moto ale producătorlor internaţionali de top precum Dainese, Schuberth, Agv sau Givi.

Compania acoperă întreaga gamă de mănuşi moto, combinezoane, pantaloni, geci şi cizme. În ceea ce priveşte căştile moto, United Motors International propune brandul Schuberth, numărul 1 mondial în materie de siguranţa şi nivel de zgomot, iar pentru protecţiile moto- renumita marcă Dainese, având în vedere că, în motociclism, siguranţa este cel mai important aspect.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii