Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii companiei GlaxoSmithKline au reamenajat grădina Spitalului de Ortopedie din Eforie Sud

ro

13 Sep, 2010 19:52 2372 Marime text
mch_6127.jpg- În urma acestei acţiuni au fost colectate 5 tone de resturi vegetale -

Peste 300 de angajaţi ai companiei farmaceutice GlaxoSmithKline (GSK) au participat vineri, 10 septembrie, la reamenajarea grădinii Spitalului de Ortopedie,Traumatisme şi Recuperări din Eforie Sud, în cadrul „Orange Day", evenimentul anual al GSK dedicat voluntariatului. Cu această ocazie, angajaţii GSK din întreaga lume, inclusiv cei din România, se implică în sprijinirea comunităţilor locale.

mch_6303.jpgÎn proiectul ales de această dată, la Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud, provocarea a fost să reamenajăm grădina acestuia, pentru a aduce un zâmbet pe chipurile pacienţilor şi personalului care lucrează aici. Spitalul, înfiinţat în 1909, este înconjurat de o grădină care se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare şi care avea la dispoziţie, în trecut, o echipă de 40 de grădinari pentru îngrijirea ei. Considerată odinioară mândria litoralului românesc, grădina a ajuns în paragină, iar cei peste 6.000 de pacienţi trataţi anual în spital, precum şi apropiaţii lor şi cei peste 200 de oameni care compun personalul medical, treceau zilnic pe lângă un peisaj trist.

mch_6342.jpgMotivaţi să schimbe aceasta imagine, cei peste 300 angajaţi ai GSK au curăţat spaţiul verde şi l-au pregătit pentru regenerare: au debarasat resturile vegetale din iarbă şi au îndepartat crengile uscate ale arborilor. În urma acestei acţiuni au fost colectatate 5 tone de frunze uscate şi crengi.

De asemenea, angajaţii GSK au strâns 45 de saci de gunoi nereciclabil şi 20 de saci de gunoi reciclabil (PET si aluminiu). În paralel, prin fondurile donate de compania GSK a fost amenajată infrastuctura specifică parcurilor, astfel că grădina beneficiază acum de 13 bănci, 15 coşuri de gunoi, 5 tomberoane, 3 mese, 2 cişmele, precum şi de unelte de grădinărit. „Suntem încântaţi că prin acţiunile noastre am dat o nouă faţă grădinii spitalului şi sperăm că astfel am reuşit să creăm o bucurie pacienţilor şi personalului de aici. Peste tot în lume, inclusiv în Romania, GSK îşi încurajează angajaţii să se implice în cauzele comunităţilor locale şi le sprijină devotamentul prin diverse programe interne dedicate voluntariatului, precum Orange Day", a declarat Andreia Cucu, PR & Communications Manager al GSK România.

La amenajarea grădinii interioare din incinta spitalului au mai participat, alături de angajaţii GSK, 14 voluntari ai organizaţiei non-guvernamentale Viitor Plus. „Reamenajarea grădinii spitalului din Eforie Sud a fost un proiect complex şi suntem onoraţi că GSK ne-a ales pe noi ca organizaţie de mediu, cu care să realizeze această acţiune", a declarat Teia Gavrilescu, managerul Viitor Plus. Colaborarea între voluntarii Viitor Plus şi angajaţii GSK este deja la al doilea episod. În luna aprilie a acestui an, echipa GSK, sub îndrumarea Viitor Plus, a plantat 1.500 de copaci într-una dintre cele mai poluate zone din judeţul Călăraşi.

La ediţia anterioară a „Orange Day", din 2009, angajaţii GSK au ajutat la curăţarea a patru zone verzi din Braşov. În acelaşi timp, ei şi-au dovedit spiritul umanitar prin donaţii de sânge şi desfăşurarea de activităţi administrative la Hospice Casa Speranţei din Braşov, care are nevoie permanentă de fonduri pentru îngrijirea pacienţilor cu boli terminale şi a copiilor cu speranţă limitată de viaţă. Misiunea noastră, de a-i ajuta pe oameni să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult, este împlinită astfel nu doar prin medicamentele pe care le producem, ci şi prin acţiunile de voluntariat ale angajaţilor noştri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii