Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert de pian cu Luca Toncian la ICR Berlin

ro

25 Oct, 2013 19:00 1065 Marime text
Seria de concerte de muzică clasică organizate de-a lungul anilor la sediul Institutului Cultural Român din Berlin a devenit unul dintre programele cele mai apreciate de publicul berlinez meloman. ICR Berlin continuă să susţină în mod activ tinerele talente muzicale din România, ajutând la promovarea acestora în spaţiul german.

Astfel de interpreți români de mare talent au pus în valoare un program muzical variat, iar pe parcursul anului 2013 au concertat la ICR muzicieni precum Alina Azario, Maria Magdalena Piţu, Cătălin Şerban, Valentin Răduţiu, Daniel Bucurescu, Andrei Banciu, Bogdan Jianu.
Tânărul pianist Luca Toncian va interpreta pe 25 octombrie, începând cu orele 19.00, piese de Bach, Schubert şi Hindemith. Luca Toncian s-a născut în 1989 la Cluj-Napoca. În 2005 a început să studieze la prestigiosul Mozarteum din Salzburg cu Cordelia Höfer-Teutsch şi Wolfram Schmitt-Leonardy. În cadrul numeroaselor masterclass-uri internaţionale la care a participat, Luca Toncian a avut ocazia să intre în contact cu mari personalităţi muzicale precum Paul Badura-Skoda, Lory Wallfisch si Sergio Perticarolli.
Pe lângă apariţiile sale solo şi în formaţii camerale, Luca Toncian a cântat cu Orchestra Filarmonică din Bangkok, cu Orchestra Filarmonică din Cluj si cu Orchestra Sinfonică din Berlin, cu care, pe data de 22 septembrie 2013, a interpretat în faţa unei săli arhipline de 2500 locuri, un repertoriu de Liszt şi Grieg.

Luca Toncian a participat la importante concursuri internaţionale şi a obţinut premii mari la Concursul Internaţional de Pian din Tailanda şi la Concursul Internaţional „Memorial Isidor Baijc“ din Novi Sad, Serbia.
Seria de concerte de muzică clasică din acest an se va încheia în luna decembrie în preajma sărbătorilor de iarnă, cu un program de dansuri româneşti şi colinde de Bela Bartok interpretate de pianistul român stabilit la Berlin, Michael Abramovich.
Programul complet al ICR Berlin îl găsiţi pe www.rki-berlin.de si pe Facebook .
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii