Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii ajută copii prin înaltă definiţie Concursul ASTRA Talent invită copii să deseneze ideea lor despre transmisia de înaltă definiţie

ro

09 Oct, 2012 15:37 1359 Marime text

Copiii ajută copii prin înaltă definiţie

Concursul ASTRA Talent invită copii să deseneze ideea lor despre transmisia de înaltă definiţie

Bucureşti, 9 octombrie 2012 – Luna septembrie marchează debutul noului concurs anual ASTRA Talent, organizat de SES (Bursa de valori Euronext Paris şi Luxemburg: SESG) în Bulgaria, Republica cehă, Polonia, România şi Slovacia. Artiştii copii sunt invitaţi să îşi transpună pe hârtie ideea lor despre transmisia de televiziune HD prin satelit. Lucrările înscrise sunt evaluate de un juriu format din experţi, urmând să fie scoase la licitaţie în marea finală; toate încasările vor fi folosite pentru a sprijini Comitetul Paralimpic European pentru Jocurile de Tineret 2013. Competiţia se adresează copiilor din şcolile de arte cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani.
Punctul central de comunicare este pagina web www.astratalent.eu, care este totodată şi punctul de colectare a lucrărilor artistice înscrise. Competiţia de talente urmează să se desfăşoare între 1 septembrie şi 21 octombrie 2012.
La finalul concursului, juriul specializat, recrutat din rândul reprezentanţilor Galeriei Naţionale Slovace şi al altor artişti, va alege douăsprezece lucrări artistice care vor da culoare calendarului SES pentru anul 2013. Alţi şase premianţi vor fi desemnaţi pe baza voturilor acordate de publicul general pe pagina web www.astratalent.eu
„Copiii sunt bunul cel mai de preţ al planetei noastre. Prin susţinerea creativităţii lor, oferim tuturor un viitor mai bun. Rezultatele concursului de anul trecut ne-au depăşit aşteptările şi le vom ţine pumnii participanţilor de anul acesta. De asemenea, am hotărât să susţinem copii cu dizabilităţi în noua ediţia a concursului,” declară Barbara Uzunowa-Drymer, Director Marketing ECE.
Licitaţia va avea loc online în luna noiembrie 2012. Toate încasările acestei licitaţii vor fi donate în sprijinul Comitetului Paralimpic European pentru Jocurile de Tineret 2013.
„Jocurile de Tineret EPC reprezintă o competiţie internaţională a tinerilor sportivi cu handicapuri fizice. Suntem deosebit de recunoscători pentru sprijinul acordat de SES şi pentru lucrările acestor copii artişti datorită cărora şi alţi copii au posibilitatea de a se bucura de emoţia participării la Jocuri”, declară Vítězslav Dohnal, directorul Fondului Filantropic Emil, co-gazdă a Jocurilor.
Pentru informaţii suplimentare şi regulament, vă rugăm să accesaţi pagina web: www.astratalent.eu

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

Cătălin Codreanu
Grayling România
catalin.codreanu@grayling.com
0744 642 824
Despre SES 
SES este un important operator de sateliţi de talie mondială cu o flotă de 51 de sateliţi geostaţionari. Compania oferă servicii de comunicaţii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, precum şi organizaţiilor comerciale şi guvernamentale din întreaga lume.
SES înseamnă relaţii de afaceri de lungă durată, servicii de înaltă calitate şi excelenţă în industria de radiodifuziune. SES dispune de echipe regionale multiculturale în întreaga lume care colaborează strâns cu clienţii astfel încât să poată răspunde cerinţelor lor specifice privind serviciile şi lărgimea de bandă a sateliţilor.
SES (Bursa de valori Euronext Paris şi Luxemburg: SESG) deţine participaţii în Ciel din Canada şi QuetzSat din Mexic, precum şi o participaţie strategică în compania de infrastructură pentru sateliţi O3b Networks, recent înfiinţată. Pentru mai multe informaţii, accesaţi: www.ses.com.

Despre Emil


Fondul Filantropic Emil ajută copiii cu dizabilităţi să se implice în activităţi fizice încă din anul 2003. De-a lungul existenţei sale, fondul a distribuit peste 16 milioane de coroane celor aflaţi la nevoie şi a cumpărat zeci de maşini pentru transportul copiilor la centrele sportive. Pe lângă sprijinul specific acordat anumitor sportivi cu dizabilităţi, Emil organizează periodic Jocurile de Tineret EPC care oferă copiilor şi tinerilor ocazia unică de a simţi că fac parte din comunitatea colegilor lor cu dizabilităţi şi capabili să îşi depăşească limitele. Printre membrii Consiliului de Administraţie care iau decizii privind alocarea fondurilor şi supraveghează activităţile Fondului de Dotare se află, de exemplu, actorul şi prezentatorul de televiziune Jan Kraus, multipla medaliată olimpică Štěpánka Hilgertová sau Jiří Ježek, campion mondial la ciclism. Informaţii suplimentare sunt disponibile la adresa: www.emilnadace.cz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii