Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COSMOTE România câştigă spectru nou în benzile de 800 MHz, 1800 MHz şi 2600 MHz şi îşi reînnoiește licenţa de spectru deja existentă în benzile de 900 MHz şi 1800 MHz

ro

24 Sep, 2012 22:19 931 Marime text

Bucureşti, 24 septembrie 2012

În urma licitaţiei pentru spectru derulată de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), încheiată pe 24 septembrie 2012, COSMOTE România anunţă că îşi reînnoiește licenţa deţinută în prezent în benzile de 900 MHz şi 1800 MHz şi că a achiziţionat spectru suplimentar în benzile de 800 MHz, 1800 şi 2600 MHz. Noile licenţe devin valide începând cu 6 aprilie 2014 şi vor fi disponibile pentru o perioadă de 15 ani.

În baza spectrului extins, obţinut prin intermediul licitaţiei, COSMOTE va putea investi mai departe în dezvoltarea reţelei de comunicaţii mobile, asigurându-se că va continua să răspundă nevoilor consumatorilor în materie de servicii de calitate, bazate pe tehnologii avansate.

Prin această licitaţie, COSMOTE a securizat 50 x 2 MHz de spectru, în deplină conformitate cu obiectivele și strategia de licitație a companiei, prin care va putea susţine nevoile de extindere a reţelei pe termen lung, din punct de vedere al dezvoltării şi al capacităţii de a găzdui toate tehnologiile (2G/3G/4G).

Stefanos Theocharopoulos, CEO COSMOTE România, a declarat: "Am achiziţionat toate blocurile de frecvenţă necesare avansării demersului de extindere a reţelei, în linie cu angajamentul asumat pe termen lung de a furniza tehnologie de vârf şi cea mai bună experienţă de utilizare a acesteia. Astfel, avem acum toate resursele pentru o dezvoltare durabilă, care să ne permită optimizarea reţelei oriunde nevoile consumatorilor o cer. Prin acest spectru substanţial securizat pentru următorii 15 ani începând din 2014, ne-am asigurat că putem continua să răspundem provocărilor competitive pe care le întrevedem. Prin viziune şi perseverență, vom continua epopeea creşterii pe care am început-o în 2005. Credem că telecomul este unul dintre vectorii principali ai economiei naţionale şi investiţia noastră semnificativă în spectru demonstrează faptul că vom continua să ne concentrăm pe oferirea de soluții de comunicare de calitate pentru toţi românii, atât pe segmentul rezidenţial, cât şi pe cel de business".

***

COSMOTE România avea aproximativ 6,4 milioane de clienţi la 30 iunie 2012. Lansată în 2005, COSMOTE România a înregistrat cea mai rapidă dezvoltare a reţelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007. În mai puţin de cinci ani, COSMOTE România şi-a depăşit competitorii în ceea ce priveşte reţeaua de acoperire naţională. În prezent, COSMOTE România oferă acoperire pentru 99% din populaţie şi 90% din teritoriu. COSMOTE România este divizia locală a COSMOTE Group, operatorul cu cea mai extinsă prezenţă în sud-estul Europei, care are o bază de 20.4 milioane de clienţi în Grecia, Albania, Bulgaria şi România. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.cosmote.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii