Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cosmote Romania doneaza 50.000 euro din veniturile obtinute din SMS-urile trimise in noaptea de Anul Nou

ro

26 Apr, 2010 17:20 1594 Marime text
mesaje_de_iubire.jpg- 5 organizaţii implicate în activităţi de caritate pentru copii vor beneficia de suma strânsă în cadrul celei de-a doua ediţii a campaniei „Mesaje de Iubire"

Bucureşti, 26 Aprilie 2010

COSMOTE România continuă campania CSR „Mesaje de Iubire" şi în 2010 şi donează 50.000 euro din veniturile obţinute din mesajele scrise trimise de clienţii săi în noaptea de Anul Nou către 5 organizaţii non-profit care desfăşoară programe dedicate îngrijirii copiilor. Astfel, Asociaţia Telefonul Copilului, Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Asociaţia Little People, Asociaţia Orfanilor din Casele de Copii şi Asociaţia P.A.V.E.L. vor primi fiecare echivalentul a 10.000 de euro pentru a-şi continua şi dezvolta şi în acest an proiectele care se adresează copiilor. „Mesaje de Iubire" este o iniţiativă CSR a grupului COSMOTE cu scopul de a susţine ONG-uri dedicate copiilor, prin care compania oferă o parte substanţială din profitul strâns din SMS-urile trimise de clienţii săi în noaptea de Anul Nou.

"Cea de-a doua ediţie a campaniei „Mesaje de Iubire" arată încă o dată preocuparea noastră pentru educaţia şi bunăstarea copiilor, direcţie care completează strategia noastră CSR orientată spre probleme sociale, educaţionale şi de mediu. Cu ajutorul clienţilor noştri care au contribuit la această cauză trimiţând mesaje text celor dragi în noaptea de Anul Nou, am reuşit să mărim numărul de asociaţii înscrise în program la 5 şi să le susţinem în oferirea de asistenţă, educaţie şi ajutor copiilor care au nevoie", a spus Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Manager COSMOTE România.

Cele 5 organizaţii pe care COSMOTE le susţine în cadrul celei de-a doua ediţii a campaniei „Mesaje de Iubire" sunt implicate în programe care tratează aspecte problematice din viaţa copiilor, precum abuzul, încălcarea drepturilor copiilor, îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru pacienţii-copii care suferă de boli in stadiu terminal, ajutorarea copiilor cu cancer sau dizabilităţi şi orfani.

Colaborarea companiei cu Asociaţia Telefonul Copilului a început în 2006, iar din 2009 COSMOTE este singura companie de telefonie mobilă care oferă acces gratuit din reţeaua proprie pentru linia telefonică dedicată copiilor aflaţi în dificultate - 116 111. Donaţia de anul acesta va fi folosită pentru a creşte capacitatea de asistenţă oferită copiilor abuzaţi prin intermediul call centre-ului dar şi cu ajutorul avocaţilor şi psihologilor.

Fundaţia Hospice Casa Speranţei are ca scop principal îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru pacienții care suferă de boli terminale, oferind în acelaşi timp instrucţiuni familiilor despre cum aceştia trebuie îngrijiţi. În urma efortului depus de fundaţie anul trecut, 220 de pacienţi care suferă de boli terminale au beneficiat de îngrijire medicală şi socială şi de asistenţă psihologică. Suma primită în urma celei de-a doua ediţii a „Mesaje de Iubire" va fi folosită de organizaţie pentru a-şi continua munca de ajutorare a copiilor-pacienți cu boli terminale.

Asociaţia Little People desfăşoară activităţi de voluntariat pentru copiii și adolescenții bolnavi de cancer, cei care s-au vindecat de cancer şi copiii cu dizabilităţi. Contribuţia COSMOTE va ajuta organizaţia să-şi extindă serviciile de voluntariat de la cele trei unităţi onco-pediatrice din Cluj-Napoca şi Bucureşti la toate cele unsprezece unităţi pediatrice de tratament din ţară, în special în Timișoara și Oradea.

Contributia COSMOTE către Asociaţia Orfanilor din Casele de Copii va ajuta asociaţia să doteze cu echipamente un cabinet dentar și un club de internet, și să-și continue proiectele educaţionale şi de petrecere a timpului liber pentru copii.

Asociaţia P.A.V.E.L. a fost înfiinţată de un grup de părinţi ai căror copii sunt sau au fost bolnavi de cancer şi acţionează ca o legătură între părinţi şi instituţiile unde copiii acestora sunt trataţi sau spitalizaţi. Donaţia companiei va fi folosită pe tot parcursul anului pentru proiecte precum acoperirea costurilor pentru diagnosticarea şi tratamentul medical al copiilor şi tinerilor bolnavi, programe de consiliere şi suport oferite de psiholog şi asistenţi sociali, activităţi de relaxare şi terapie prin joc oferite copiilor şi tinerilor bolnavi din cele 3 secţii de ortopedie şi hematologie din Bucureşti şi cazare gratuită familiilor din provincie venite cu copiii la tratament.

În urma primei ediţii a programului, COSMOTE România a oferit câte 15.000 Euro către organizaţiile non-profit Salvaţi Copiii România, Telefonul Copilului şi Fundaţia Hospice Casa Speranţei. Prin această susţinere, cele trei fundaţii au dezvoltat şi continuat în anul 2009 câteva dintre proiectele lor importante ce se adresează copiilor.

"Mesaje de Iubire" este un program inspirat dintr-o iniţiativă CSR a Grupului COSMOTE, care se bucură de o mare popularitate în rândul clienţilor, lansat în anul 1999 în Grecia. De la lansarea acestui program în Grecia, Grupul a susţinut 18 organizaţii cu programe adresate copiiilor. Iniţiativa a fost adoptată şi în Albania de subsidiara locală a Grupului, AMC. COSMOTE Grecia a donat anul acesta în cadrul programului Mesaje de Iubire 325.000 euro care vor fi folosiţi de 8 ONG-uri pentru proiecte destinate copiilor.

De la începutul activităţilor sale în România, COSMOTE a derulat împreună cu organizaţii importante de profil din România o serie de proiecte în beneficiul copiiilor. De asemenea, în fiecare an, angajaţii COSMOTE sunt implicaţi în acţiuni care urmăresc ajutorarea copiilor cu o situaţie materială modestă, prin donaţii de haine, alimente sau acţiuni de voluntariat. Câteva dintre proiectele implementate până în prezent sunt cele desfăşurare de Asociaţia Telefonul Copilului, Salvaţi Copiii - programul Internet Sigur, precum şi susţinerea de linii de donaţie pentru cazuri speciale şi a unor campanii ce militează împotriva folosirii drogurilor de către copii.

CONTACT:

Media Relations - Corporate Affairs Department

Tel. + 40 - 21 - 4040 465

E-mail: mediarelations@cosmote.ro

www.cosmote.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii