Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să-ți pregătești bebelușul pentru lunile friguroase?

ro

13 Nov, 2012 01:08 1087 Marime text
Toamna și iarna sunt anotimpuri destul de dificile pentru îngrijirea bebelușului tău. Este important să te pregătești din timp și să eviți astfel neplăcerile care ar putea afecta sănătatea copilului.

Ferește-ți bebelușul de schimbările bruște de temperatură !

Principalul dușman al bebelușului tău în anotimpurile reci nu este frigul, ci schimbarea bruscă de temperatură. Cum în primele luni de zile copilul nu-și poate regla în mod natural temperatura corpului, va avea nevoie ca tu să verifici dacă îi este frig sau cald.

Iată cum poți să îți dai seama de cum îi este nou născutului:

-- pielea palidă, mâinile sau piciorușele reci îți arată că îi este frig;

-- transpirația sau îmbujorarea obrajilor sunt semne clare că îi este cald;

-- manifestările nervoase destul de dese ar trebui sa te determine sa ii verifici temperatura.

Chiar dacă este iarnă, ieșiți la plimbare zilnic !

Pentru a-l feri de schimbările bruște de temperatură încearcă să ieși cu el la orele amiezei când temperaturile contrastează mai puțin.

Încearcă să îmbraci copilul ceva mai gros și să te asiguri că hăinuțele sunt fine, comode, nu prea strâmte pentru ca pielea bebelușului să poată transpira.

Câteva sfaturi despre ce haine să îi cumperi:

-- caută ca hainele să aibă sisteme de închidere precum capsele, aricii și cordoanele din material textil. În caz că hăinuțele alese au nasturi, este bine ca aceștia să fie mari, plați și situați în spate, astfel încât bebelușul să nu ajungă la ele.

-- cele mai bune hăinuțe sunt body-urile. Caută-le pe cele cu gât larg, la care materialul de pe umeri este suprapus și care au capse între picioare. Sunt foarte ușor de pus și de scos.

-- la fel de recomandate sunt și salopetele cu capse dispuse în față pe piciorușe. Sunt foarte ușor de deschis pentru a-i schimba repede scutecul.

Foarte important pentru pielea bebelușului tău este că materialul hainelor să fie 100% din bumbac !

Pielea celor mici are nevoie de îngrijire specială

Copiii în lunile de iarnă sunt predispuși la uscarea pielii deoarece glandele lor sudoripare nu sunt complet dezvoltate. Formele de erupție pot fi asociate cu roșeață, mâncărime, urticarii și alte posibile decolorări ale pielii.

Formează-ți un obicei ca înainte de fiecare ieșire din casă să hidratezi pielea copilului pentru a preveni uscarea și crăparea acesteia. Buzele trebuie foarte bine hidratate pentru ca vântul să nu le usuce.

Ai grijă și la săpunul pe care îl folosești la băița lui bebe, pentru că în lunile de iarnă acesta usucă și mai tare pielea. Utilizează un săpun cu acțiune slabă și apă caldă, nu fierbinte.

Dacă aerul din casă este prea uscat, pune un umidificator în camera copilului, astfel nici pielea și nici căile sale nazale nu se vor usca.

Recomandările magazinului Napati

Cea mai bună recomandare este loțiunea de corp Bentley Organic pentru copii cu mușețel și aloe vera organice. Loțiunea conține și Vitamina E naturală, care hidratează și hrănește pielea delicată a copilului. Un ulei fantastic pe raportul calitate/preț: este 90% organic, vine în recipient de 250 ml și costă 35 de ron! Nu conține parabeni sau parfumuri sintetice și este certificat de Soil Association.

Pentru ocazii speciale înceracă setul de produse din gama pentru copii Bentley Organic împachetat frumos într-o minunată casetă BABYBOX, în care poți păstra primele amintiri ale micuțului tău. Mușețelul și aloe vera organice vor lăsa pielea copilului moale și catifelată încă de la naștere, produsele fiind certificate organic de Soil Association, Marea Britanie.
Setul conține șampon și gel de duș pentru copii 250 ml, săpun solid 150 gr, ulei de masaj 250ml și loțiune pentru copii 250 ml din gama pentru copii Bentley Organic și vine la prețul de 126 ron.

În România magazinul Napati a adus cele mai mari mărci certificate din țări cu tradiție în produsele organice și eco, țări precum Germania, Marea Britanie, SUA. Atât caseta BabyBox, cât și loțiunea de corp Bentley Organic pot fi achiziționate fie online de pe www.napati.ro, fie din magazinul fizic de pe Str. Ștefan cel Mare, nr 15 (lângă Circ).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii