Dacă băncile își restrâng activitatea, Fondurile europene și piața de capital devin surse esențiale de finanțare
Dacă băncile își restrâng activitatea, Fondurile europene și piața de capital devin surse esențiale deCanalele tradiționale de finanțare nu mai pot oferi necesarul de lichidități pentru investiții și dezvoltare în noul tablou macroeconomic, așa încât antreprenorii trebuie să devină creativi.
«Resursele puse la dispoziție de către UE sunt mai prețioase decât aurul în condițiile crizei europene. Nivelul general de absorbție este coborât, respectiv de aproximativ 3,5%, Un reprezentant al Comisiei Europene a calificatsituația drept <<dramatică>>. UE ne întinde o mână de ajutor, scăzând cofinanțarea pentru proiectele de dezvoltare regională la 5% (de la 15%) ÎncepÂnd cu 2012. Depinde de noi să ne adunam forțele și să ne punem pe treaba. Băncile și autoritățile publice trebuie să joace un rol activ de educare și sprijin, întelegând că sunt efectiv în aceeași barcă», a arătat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers.
O alta sursa de finanțare neglijată în perioada recentă - tocmai când nevoia de capital sporește - este piața de capital. Interesul scăzut al investitorilor și cel al companiilor se conditionează reciproc. Initiativa și curajul companiilor locale trebuie să întrerupă acest cerc vicios, la îndemnul și educarea autorităților din domeniu. «Anul 2011 se poate încheia fără nici o listare nouă la Bursa de Valori Bucuresti. Este o situație inadmisibilă- un efort susținut de schimbare a mentalităților trebuie initiat de BVB, Depozitarul Central și autoritățile guvernamentale, la care să contribuie eventual alți factori cu autoritate cum ar fi Universitățile și BNR - iar mediul privat să înteleagă că este o chestiune de adaptare sau dispariție. Piața de capital poate oferi <<sângele>> activității economice, dacă este tratată cu seriozitate. Companiile ar putea să pună capitalul la lucru, strângându-l din piață fie prin împrumuturi (emisiuni de obligațiuni), fie prin strângerea de capital prin oferte publice. România nu poate merge cu bine înainte fără idei noi și curaj», a precizat Victor Safta.
****
Despre X- Trade Brokers DM SA
X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj înfiinţată în Polonia, în anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizată şi monitorizată de instituţiile locale care reglementează pieţele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.
X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.
X- Trade Brokers acţionează ca intermediar pe Bursa din Varşovia şi ca formator de piaţă de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri) şi Opţiuni- având ca activ suport instrumente tranzacţionate pe toate continentele pe pieţele valutare (forex), monetare, de mărfuri şi, respectiv, de capital (acţiuni şi indici bursieri).
X-Trade Brokers tranzacţionează instrumente derivate pe piaţa extrabursieră, decontările tranzacţiilor efectuându-se direct între participanţii la piaţă (instituţii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB deţine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie şi nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicaţiilor şi nici pentru deschiderea / închiderea poziţiilor. Clienţii au acces permanent la conturile de investiţii.
La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienţi care tranzacţionează lunar un volum ce depăşeşte 25 miliarde Euro (in marja).
Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.
Pe piaţa din România, X- Trade Brokers s-a lansat oficial în februarie 2009 şi este autorizatǎ de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii.
Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).
Pentru mai multe informaţii vǎ invitǎm sǎ vizitaţi www.xtb.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp