Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faza naţională a Concursului Internaţional de Discursuri EF Challenge Patru elevi se vor califica pentru selecţia mondială

ro

13 Apr, 2016 12:53 2835 Marime text
 Sâmbătă, 16 aprilie 2016, începând cu ora 11.00, la Centrul de Limbi Străine Flying Colours din Bucureşti, douăzeci de elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani vor participa la finala naţională a Concursului Internaţional de Discursuri EF Challenge. Cele mai bune patru discursuri se vor califica mai departe la selecţia mondială a competiţiei, care va avea loc în data de 30 aprilie.

          La ediția din acest an a competiţiei, organizată de Qdays Educational Holidays, s-au înscris peste 200 elevi din toată ţara, care au trebuit sa găsească răspunsul la una dintre cele mai interesante întrebări din lume – “Crezi că nimic nu e imposibil?”. Douăzeci dintre cele mai convingătoare discursuri, în limba engleză, au fost selectate de un juriu format din 4 specialişti în public-speaking şi profesori de limba engleză, pentru a participa la faza naţională a concursului. La competiţia pentru marea selecţie mondială, juriul va alege cele mai bune 2 discursuri pe care le vor susţine cinci elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, iar pentru categoria de vârstă 15-19 ani, 15 tineri se vor lupta pentru a obţine cele două locuri care îi vor trimite la următoarea etapă.
          Finaliştii vor prezenta acelaşi discurs pe care l-au pregătit sub atenta coordonare a profesorului şi care a fost trimis organizatorilor pentru selecţia naţională, dar spre deosebire de etapă trecută, discursul va fi susţinut în faţa unui juriu. Discursurile câştigătorilor se vor filma de organizatori şi se vor trimite la selecţia mondială. În continuare, după o amănunţită selecţie, vor fi anunţate cele mai bune 20 de discursuri din lume, care vor fi prezentate în faţa unui public internaţional, la Forumul EF Youth Leadership, ce va avea loc în august 2016, la Rio de Janeiro (Brazilia).
 
Participanţii la faza naţională
          Pentru categoria de vârstă 11-14 ani, finaliştii sunt următorii:
 Ionescu Rareş – Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti (coordonator prof. Manicea Elena-Iulia),
 Lică Oana – Centrul “ProLanguage” din Sibiu (coordonator prof. Pleşca Anca Elena),
 Nicolescu Mira Miriana – Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti (coordonator prof. Simonca Mihaela),
 Oancea Olguţa Eliza – Şcoala Gimnazială nr. 1 din Lehliu-Gară, Călăraşi (coordonator prof. Giuglan Roxana)
 Tănase Ema - Şcoala Gimnazială “Spectrum” din Constanţa (coordonator prof. Gemil Erda).
Aceştia vor susţine discursurile în intervalul orar 11.00 – 12.00.
           
Pentru categoria de vârstă 15-19 ani, finaliştii sunt următorii:
 Andras Andreea – Colegiul Naţional Bănățean din Timișoara (coordonator prof. Boșneac Mariana),
 Boşneac Alec-Tudor – Colegiul Naţional Bănățean din Timișoara (coordonator prof. Buican Maria),
 Chelba Ștefana – Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” din Răduți, Suceava (coordonator prof. Cîrciu Loredana),
 Dogaru Elena Isabela – Colegiul Naţional de Informatică “Matei Basarab” din Rm. Valcea (coordonator prof. Sardarescu Carmen),
 Ghica Vlad Andrei – Colegiul Naţional Biligv “George Coșbuc” din București (coordonator prof. Roxana Marin),
 Ghiţoi Alexandra-Laura – Colegiul Naţional “Gheorghe Lazar” din București (coordonator prof. Sticlea Elena),
 Halmaghi Maria – Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Sibiu (coordonator prof. Suciu Marilena),
 Ladan Claudiu – Colegiul Naţional “Petru Rareș” din Piatra-Neamţ (coordonator prof. Diaconescu Adina),
 Lupoae Andreea – Colegiul Naţional “Costache Negri” din Galați (coordonator prof. Daczo Liliana),
 Miron Ana-Maria – Colegiul Naţional “IL Caragiale” din București (coordonator prof. Dumitriu Delia),
 Mot Ana-Maria – Mark Twain International School din București (coordonator prof. Ionuț Alexandru Rosca),
 Palco Daniel – Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” din Aiud (coordonator prof. Andreea Hamorszki),
 Peter Georgiana – Colegiul Naţional Bănățean din Timișoara (prof. Faur Ramona),
 Sprînceană Sebastian – Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu” din Pucioasa (coordonator prof. Ianeț Alina)
 Ungur Ligia Mirela – Colegiul Naţional “Unirea” din Tg. Mureș (coordonator prof. Pintilie Tunde).
Aceştia vor susţine discursurile în intervalul orar 12.30 – 14.45.

Premii atractive pentru elevi și pentru profesorii coordonatori

Pentru selecţia mondială, organizatorii au pregătit și premii atractive pentru participanții din întreaga lume. Douăzeci dintre aceștia, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, vor fi câștigătorii unei excursii la EF Youth Leadership Forum în Rio de Janeiro. Cei mai mici dintre oratori (11-14 ani) au șansa să câștige un curs împreună cu colegii de clasă, în Marea Britanie sau în Singapore. Zece elevi vor câștiga o tabără internațională de studii pe o durată de 2 săptămâni. Recompensați vor fi și profesorii coordonatori, iar zece dintre aceștia vor primi un curs de pregătire didactică în străinătate și 300 de elevi și profesori vor câștiga un curs online de limbă engleză la EF Englishtown, pe o durată de 3 luni.

Avem unii dintre cei mai buni oratori din lume

”În urma pre-selecţiilor care au avut loc în şcoli, au fost trimise către pre-selecţia naţională peste 45 de discursuri elaborate şi prezentate de elevii români. Am rămas cu toții foarte plăcut surprinşi de profunzimea argumentelor şi de viziunea lor despre lume şi viaţă. Totodată, am remarcat optimismul cu care aceştia privesc viitorul lor şi credem cu tărie că ţara noastră excelează la capitolul public-speaking-ului, mai ales în rândul elevilor. Putem afirma, fără teama de a greşi, că elevii români sunt unii dintre cei mai buni oratori din lume. Trăind într-o epocă a globalizării, în care comunicarea publică şi cea intercomunitară reprezintă unele dintre cele mai importante valori pe care copiii trebuie să le deprindă, considerăm că sistemul educaţional românesc ar trebui să ia în calcul şi introducerea unei materii opționale de public-speaking, care să îi pregătească pe tineri pentru societatea modernă.”, declară Andrei Henegar, directorul Qdays Educational Holidays şi coordonatorul etapei naţionale a concursului internaţional de discursuri.
Qdays Educational Holidays este reprezentantul oficial al EF Education First în România și coordonatorul ediției naționale a EF Challenge. De 6 ani, Qdays organizează tabere internaționale și promovează multiculturalitatea prin educație internațională. Programele disponibile prin intermediul Qdays dar și informații mai multe despre EF Challenge pot fi găsite pe pagina http://www.Qdays.ro           
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii