Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificari ale amenzilor aplicate in Ungaria pentru operatorii de transport rutier de marfa si pers

ro

21 Aug, 2009 22:26 1428 Marime text

 Modificari ale amenzilor aplicate in Ungaria pentru operatorii de transport rutier de marfa si persoane

    In urma sensizarii a forurilor Europene, Maghiare si Romane, cu privire la modul de control abuziv al autoritatilor maghiare, privind cuantumul amenzilor aplicate in cazul contraventiilor savarsite de catre transportatorii care efectueaza transport de marfa sau persoane pe teritoriul Ungariei, legislatia Maghiara a fost modificata.
    Noul act normativ care face referire la amenzile aplicate pe teritoriul Ungariei este Ordonanta guvernamentala 156/2009. (VII. 29.), publicata in Magyar Kozlony nr. 107/2009 (Monitorul Oficial din Ungaria), intrata in vigoare din data de 1 august 2009.
   
    Ordonanta contine 11 anexe care prevad cuantumul amenzilor aplicabile in functie de gravitatea faptelor savarsite, ele fiind sanctionate cu sume cuprinse intre 40 si 3.000 de Euro, iar in cazul constatarii a mai multor nereguli, acestea putand fi sanctionate cu sume de pana la 8.250 de Euro (echivalent in Forinti).
    Totodata sfera de aplicare a amenzilor a devenit mai clara.
    Totusi exista cateva neclaritati cuprinse in aceasta reglementare, una dintre ele fiind verificarea de catre agentii de control a inscrierilor manuale si imprimarile activitatilor soferilor pentru 35 de zile calendaristice precedente, in loc de 29, asa cum este prevazut in Regulamentul European.
    Din convorbirile telefonice purtate intre Bursa Europeana de Transport EULOAD si Autoritatea Rutiera Maghiara (NKH), aceasta este o eroare in formularea contextului legii, eroarea fiind deja sezizata organelor abilitare, urmand a fi rectificata. Pana la rectificare ramane insa de vazut cum vor interpreta agentii de control aceasta situatie contradictorie.
 
    Bursa Europeana de Transport EULOAD recomanda tuturor transportatorilor romani, contestarea amenzilor aplicate in baza anexei 3. punctul I 5 si I 7 (solicitarea informatiilor privind activitatea soferilor pentru 35 de zile ) din O.G. 156/2009 (VII.29), si anuntarea imediata a Autoritatii Rutiere Maghiare NKH.
 
    Actul normativ tradus in limba Romana poate fi accesat pe site-ul Bursei www.euload.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii