Parcuri de distracții construite de copii în 6 zile în Tabăra din Țara lui Andrei
Parcuri de distracții construite de copii în 6 zile în Tabăra din Țara lui Andrei
28 Aug, 2013 14:28
ZIUA de Constanta
1370
Marime text
• Echipa „T-Crafters” din judeţul Constanța, premiată în competiția de proiecte Şcoala lui Andrei, au participat la cea de-a 6-a ediție a Taberei din Țara lui Andrei.
• Timp de 6 zile, elevii au participat la ateliere nonformale și jocuri din sfera antreprenorială, pe care le-au aplicat construind și administrând un parc de distracții.
• Cadrele didactice coordonatoare au participat la cursuri de management de proiect și comunicare online.
Bran, 26 august 2013 – Un parc de distracție realizat și administrat de elevi, 30 de destine schimbate, 30 de copii ce vor fi liderii de mâine în comunitățile din care provin. Acestea sunt câteva din rezultatele măsurabile a ceea ce a însemnat Tabăra din Țara lui Andrei pentru 30 de elevi din Constanța. În perioada 18 – 24 august, membrii echipei ”T-Crafters” Colegiul Național de Arte "Regina Maria", câștigători ai locului II în competiția de proiecte Școala lui Andrei ediția 2013, au trăit experiența vieții lor.
Desfășurată la Bran, județul Brașov, ediția din acest an a Taberei i-a invitat pe elevi la joacă pentru a-și depăși limitele. Le-au fost puse la dispoziție ateliere nonformale pentru stimularea creativității și a imaginației, noțiuni de antreprenoriat și idei sustenabile pentru dezvoltarea comunităților din care fac parte. Timp de șase zile, micii antreprenori au dat dovadă de implicare și imaginație, materializate într-un parc de distracții pe tema Insula Misterioasă, inspirată din romanul cu același nume semnat Jules Vernes.
Elevii au învățat să negocieze, să facă investițiile potrivite, să administreze un buget, să promoveze parcul pentru a atrage cât mai mulți vizitatori și au plecat din Tabără cu o viziune mai clară și cu noțiuni mai detaliate legate de antreprenoriat, ce vor fi folosite pentru implementarea proiectului lor de schimbare în bine a comunității.
Tabăra din Țara lui Andrei a fost pentru micii antreprenori din Constanța un bun prilej de a se cunoaște și de a-și valorifica talentele. Aceștia au realizat interviuri și reportaje pentru Ziarul Taberei, au redefinit și au pus în scenă, au cuprins ritmurile muzicale în coregrafii și au învățat că materialele reciclabile se pot transforma în costume de gladiator sau prințesă.
„Tabăra din Țara lui Andrei este un proiect de suflet, pe de o parte pentru că întâlnim energia și imaginația copiilor, pe de altă parte pentru că suntem martorii unor schimbări de atitudine și mentalitate. Inovația, curajul și implicarea stau la baza schimbării, iar Tabăra din Țara lui Andrei, își propune să-i inspire pe participanți pentru a se transforma într-o resursă valoroasă pentru comunitatea lor.”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.
Anul acesta, 400 de elevii își dezvoltă abilitățile în Tabăra din Țara lui Andrei. De asemenea, cadrele didactice coordonatoare care au înscris proiecte în Școala lui Andrei au participat la cursuri de management de proiect și comunicare online.
„Copiii m-au întrebat deja dacă începem să ne gândim la alt proiect, semn că vor să se implice mai mult. Cursul de management de proiect a fost foarte util și o poartă către înscrierea altor ide mărețe. Ceea ce se face în Tabăra din Țara lui Andrei aș vrea să fie ca un bulgăre de zăpadă
care se rostogolește și acumulează tot mai multă zăpadă și al cărui impact să fie tot mai mare. Țara lui Andrei este un nucleu generator de schimbare.” a declarat Ioana Rica, profesor coordonator al echipei T-Crafters.
În 5 ani de Tabăra din Țara lui Andrei, peste 2.600 de elevi şi 170 de cadre didactice au aflat că stă în puterea lor să schimbe lumea în care doresc să trăiască.
Despre Țara lui Andrei
Țara lui Andrei susține proiecte inspirând comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația.
Țara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluții, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-și transforma inițiativele în realitate. Cetățenii Țării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientați către soluții.
Sustenabilitatea pentru Petrom
Din 2007, Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. Compania a alocat peste 30 de milioane de Euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală. Ţara lui Andrei este principala noastră platformă de investiţie în comunitate prin care ne propunem să generăm valoare economică şi socială prin finanţări şi transfer de expertiză în vederea susţineri iniţiativelor antreprenoriale. Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. Începând cu anul 2013, Petrom raportează respectând direcţiile Global Reporting Initiative în cadrul raportului anual de sustenabilitate.
Din 2012, Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Obiectivul este de a dezvolta relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi Petrom prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, siguranţa resurselor de energie pentru viitor, educaţie locală şi soluţii de dezvoltare pe termen lung.
Informaţii suplimentare
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii