Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PwC România lansează ExperTax, prima sa aplicaţie mobilă de consultanţă fiscală

ro

15 Jan, 2013 20:00 779 Marime text

 

Bucureşti, 16 ianuarie 2013. PwC Romania lansează prima sa aplicaţie mobilă numita ExperTax, care oferă consultanţă pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent.

Aplicaţia conţine un calculator de taxe şi impozite, sub forma unui algoritm care calculează taxele şi impozitele datorate de persoana fizică. Acest calculator este cea mai complexă funcţie a aplicaţiei şi conţine câmpuri pe care utilizatorul le poate completa cu detaliile specifice situaţiei sale, algoritmul urmând a calcula rezultatul final. Acest algoritm permite calculul venitului de la brut la net şi invers.

"Pe măsură ce utilizarea smartphone-urilor devine tot mai răspândită, acest lucru are un impact asupra fiecărui sector economic, inclusiv asupra consultanţei fiscale. Clienţii noştri sunt oameni de afaceri sofisticaţi care solicită produse inovatoare pentru a fi informaţi din punct de vedere legislativ, dar şi pentru a-şi calcula cât mai uşor şi rapid taxele pe care trebuie să le plătească. ExperTax este instrumentul perfect pentru astfel de sarcini şi sunt sigur că va deveni una dintre aplicaţiile mobile preferate de către cei din profesiile liberale din România. Lansarea acestei aplicaţii mobile arată cum PwC România înţelege să fie în fruntea inovaţiei de pe piaţa de consultanţă fiscală, întocmai precum lansarea TaxOnline.ro a reprezentat primul portal online care a oferit soluţii personalizate de consultanţă fiscală", a declarat Peter de Ruiter, Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România.

Aplicaţia conţine de asemenea următoarele rubrici:

  • Noutăţi - cuprinde noutăţi legislative în materie fiscală, relevante pentru persoanele fizice;
  • Calendar - cuprinde un calendar al taxelor si impozitelor datorate de persoanele fizice;
  • Prevederi legislative - include informaţii detaliate privind obligaţiile fiscale ale persoanelor fizice conform legislaţiei actuale: taxe şi impozite, contribuţii, cote de impunere, condiţii şi excepţii, dobânzi şi penalităţi, termene, informaţii privind declaraţiile de depus, termene de depunere, informaţii despre declaraţii rectificative şi alte informaţii utile;
  • Linkuri utile - conţine o colecţie de website-uri utile ale autorităţilor fiscale, legislaţie europeană şi alte surse de informare de interes;
  • Informaţii despre PwC - cuprinde datele de contact ale consultanţilor noştri, harta birourilor PwC în Romania şi alte informaţii despre firmă.

Aplicaţia a fost dezvoltată în limba română şi este accesabilă în mod gratuit.

Actualmente varianta iOS este disponibilă pentru descărcare în Apple Store pentru iPhone şi iPad.

În curând, vor fi lansate şi platformele pentru Android şi BlackBerry, atât pentru telefoane, cât şi pentru tablete.

Despre PwC

Firmele din reţeaua PwC ajută organizaţiile şi indivizii să creeze valoarea de care au nevoie. Suntem o reţea de firme prezentă în 158 de ţări cu aproape 180.000 de specialişti determinaţi să ofere servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri. Spuneţi-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră şi descoperiţi mai multe informaţii despre noi vizitând site-ul www.pwc.com/ro

PwC se referă la reţeaua de firme PwC şi/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică separată. Vă rugăm să accesaţi pagina de internet www.pwc.com/structure pentru mai multe detalii."

Pentru mai multe informaţii despre raportul Paying Taxes, vă rugăm accesaţi: www.pwc.com/payingtaxes.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii