Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:47 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sandvisul etniilor - PROFI a fost omologat ca record international

ro

03 Jul, 2012 00:40 1719 Marime text

dsc_6662.jpg

Arad, 2 iulie 2012 - La Arad a fost stabilit un nou record mondial: cel mai lung sandvis multietnic, in lungime de 106 de metri. Se numeste "Sandvisul Etniilor - PROFI" si s-a nascut prin eforturile conjugate ale catorva zeci de bucatari reprezentand etnii care convietuiesc in banat: bulgari, evrei, germani, macedoneni, maghiari, romani, romi, slovaci.

Fiecare etnie a avut in sarcina cate un segment distinct din acest sandvis, iar la acest moment este foarte greu de spus care dintre segmente a fost cea mai gustoasa. Participantii au dat dovada de o asemenea maiestrie incat opera lor culinara a fost devorata in mai putin de o ora de numerosul public ce a participat la acest eveniment special. Astfel, s-a confirmat inca o data faptul ca atunci cand romanii de etnii diferite isi dau mana, reusesc sa realizeze lucruri extraordinare.

"In cele 120 de magazine PROFI din toata tara, indiferent de etnie, cei care ne calca pragul gasesc nu doar produsele de care au nevoie, dar si o atitudine prietenoasa si nediscriminatorie," a declarat Pawel Musial, Directorul general al companiei PROFI Rom Food. "De aceea suntem mai mult decat bucurosi sa dovedim acesta stare de fapt si prin sustinerea unui record nascut sub sloganul Toti mancam aceeasi paine, dar fiecare in felul lui, iar PROFI ne uneste!"

Pentru ca acest sandvis care marcheaza un record de lungime, maiestrie si cooperare sa fie cu siguranta cel mai gustos, coordonatorul proiectului, cunoscutul bucatar banatean Uica Mihai, a ales ca baza sa fie facuta din faimoasa paine de Pecica; special pentru acest eveniment au fost coapte paini de cate doi metri lungime, a caror culoare, consistenta si aroma sunt greu de egalat in orice alta parte a tarii.

Recordul Gastro-Show a fost certificat în direct de către International Gastro Show Cooking Entertainment (IGS) împreună cu World Association of Chefs Societies (WACS). Certificarea s-a facut in cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, Etapa Cupa Aradului în Gastronomie, organizata de catre Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ - România. Distincţiile şi titlurile acordate cu aceasta ocazie sunt recunoscute în peste 90 de ţări!

Pentru informatii suplimentare:

Gabriel PASLARU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii