Scăderea prețului petrolului O ieftinire limitată a carburanților?!
Scăderea prețului petrolului: O ieftinire limitată a carburanților?!Prețul petrolului a scăzut de la începutul lunii decembrie cu 4,6%. În aceeași perioadă Leul s-a depreciat în fața Dolarului American cu 2,8%. «Din nou ar exista argumente pentru o ieftinire modestă de 1-2% a benzinei la pompă. Pentru efecte vizibile, ar fi nevoie ca tendințele actuale de scădere a prețului petrolului să continue, ceea ce este teoretic posibil pe termen scurt», a precizat Victor Safta. Dincolo de potențialul unei scăderi într-un orizont de timp limitat, pe termen mai lung apar mai multe semne de întrebare. La adresa trendului descent al petrolului există însă și amenințări: în primul rând tentația repornirii tiparniței în SUA, care ar conduce la o inflație sporita si, in consecinta, ar duce la achiziții de mărfuri - și petrol în special - ca protecție la eventuale presiuni inflaționiste în al doilea rând, o accelerare a exercițiilor militare în Iran, al doilea mare producător de petrol din cadrul OPEC.
Pentru România, trebuie luat în considerare și efectul cursului de schimb, în principal în fața Dolarului american. Deși relativ stabil în fața Euro, Leul a pierdut teren în fața Dolarului american aflat în ascensiune pe piețele valutare. O continuare a crizei datoriilor europene nu poate fi scoasă din calcul în lipsa unor decizii ferme din partea autorităților europene, dar și a unor contribuții de sprijin financiar la nivel internațional. Iar tendința de depreciere a Euro în fața Dolarului s-ar traduce printr-o slăbire a Leului în fața monedei americane. «În perioada imediat următoare, o ieftinire a carburanților este posibilă și ar fi binevenită pentru România. Jocurile geopolitice, criza europeană care afectează evaluarea Leului și riscul de politică monetară pot fi factori de risc pentru pretul carburanților pe termen mai lung», a arătat Victor Safta.
****
Despre X- Trade Brokers DM SA
X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj înfiinţată în Polonia, în anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizată şi monitorizată de instituţiile locale care reglementează pieţele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.
X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.
X- Trade Brokers acţionează ca intermediar pe Bursa din Varşovia şi ca formator de piaţă de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri) şi Opţiuni- având ca activ suport instrumente tranzacţionate pe toate continentele pe pieţele valutare (forex), monetare, de mărfuri şi, respectiv, de capital (acţiuni şi indici bursieri).
X-Trade Brokers tranzacţionează instrumente derivate pe piaţa extrabursieră, decontările tranzacţiilor efectuându-se direct între participanţii la piaţă (instituţii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB deţine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie şi nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicaţiilor şi nici pentru deschiderea / închiderea poziţiilor. Clienţii au acces permanent la conturile de investiţii.
La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienţi care tranzacţionează lunar un volum ce depăşeşte 25 miliarde Euro (in marja).
Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.
Pe piaţa din România, X- Trade Brokers s-a lansat oficial în februarie 2009 şi este autorizatǎ de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii.
Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).
Pentru mai multe informaţii vǎ invitǎm sǎ vizitaţi www.xtb.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp