Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semnale negative privind cele mai mari economii din Zona Euro

ro

07 May, 2013 17:02 1033 Marime text
Semnale negative privind cele mai mari economii din Zona Euro
 
 
 
Bucureşti, 7 mai 2013- "Rezultatele privind producţia industrială din Franţa şi comenzile de producţie din Germania, anunțate astăzi, constituie în ansamblul lor semnale negative pentru reluarea creşterii economice în cele mai mari economii din Zona Euro, astfel încât creşte probabilitatea unor alte revizuiri negative privind economia din regiune în acest an", a arătat Cătălin Bușa, director general al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest, singura companie românească ce a devenit formator de piaţă pe piaţa extrabursieră de Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri).
 
Rezultate publicate astăzi: comenzile de producţie în Germania şi producţia industrială în Franţa
 
Comenzile de producţie din Germania au crescut în martie cu 2,2% faţă de februarie, când au avansat tot cu 2,2% comparativ cu ianuarie. "Ca evoluţie recentă, veştile par a fi bune, dar la nivel anual, lucrurile stau diferit: comenzile de producţie au scăzut în martie şi februarie 2013 faţă de aceleaşi luni din 2012 (cu 0,4% şi, respectiv, 0,2%). În acelaşi timp, comenzile de producţie trebuie privite inclusiv în contextul şomajului: numărul de şomeri din Germania a înregistrat în aprilie a doua lună consecutivă de uşoară creştere; ca pondere nu a fost o creştere mare, dar semnalul este negativ", a precizat Cătălin Bușa.
Pe de altă parte, producţia industrială din Franţa a scăzut în martie cu 0,9% comparativ cu februarie, când a înregistrat un plus de 0,8%; în ianuarie, producţia industrială franceză a marcat un declin de 0,8%. Deficitul Franţei, a doua mare economie a zonei euro, a scăzut anul trecut de la 5,3% din PIB în 2011 la 4,8%, dar peste ţinta de 4,5% anunţată de guvernul francez, în timp ce şomajul este la cota record de 11%, conform estimării Eurostat pentru luna martie.
Economia germană s-a contractat cu 0,6% în ultimul trimestru din 2012, iar cea franceză încearcă să reintre pe o pantă de creştere economică, după o scădere de 0,3% în ultimul trimestru din 2012 şi stagnare la nivelul întregului an trecut.
 
Revizuirile negative rămân probabile în continuare
 
"Vânzările retail au scăzut în Zona Euro, iar inflaţia s-a înscris pe panta periculoasă asupra căreia atrăgeam atenţia luna trecută, astfel încât a ajuns la 1,2% în aprilie, de la 1,7% în martie şi 1,8% în februarie; inflaţia şi preţurile în scădere indică cerere în scădere, care se va reflecta în continuare într-un nivel redus al producţiei industriale", a spus Bușa
Comisia Europeană a revizuit recent prognozele pentru 2013 şi anul viitor în ceea ce priveşte Zona Euro: scăderea economică din acest an va fi mai mare decât cea estimată anterior (respectiv 0,4%), iar creşterea de anul viitor- mai mică (1,2% în loc de 1,4%). Franţa va înregistra, cel mai probabil o scădere economică în 2013, în timp ce Germania se aşteaptă la o anumită creştere în acest an. "Oficiali din UE şi FMI au arătat recent limitele politicii de austeritate; este clar că se vor contura alte diferite direcţii pentru stimularea relansării creşterii economice în regiune, dar definirea, implementarea şi obţinerea rezultatelor vor necesita timp, aşa încăt pare din ce în ce mai puţin probabilă o creştere de peste 1% a economiei Zonei Euro anul viitor", a arătat Cătălin Bușa.
 

Despre Equity Invest
SSIF Equity Invest SA a fost înfiinţată în anul 1998, fiind autorizată ca societate de servicii de investiţii financiare prin Decizia nr. 3077/09.09.2003, emisă de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Prin Decizia CNVM nr. 23191/11.12.2008, SSIF Equity Invest SA a fost autorizată să desfăşoare servicii de investiţii financiare specifice- preluarea şi transmiterea ordinelor clienţilor privind unul sau mai multe instrumente financiare, executarea ordinelor în numele clienţilor şi, respectiv, administrarea portofoliilor- precum şi o serie de servicii conexe (schimb valutar în legătură cu activităţile de servicii de investiţii prestate etc) 
Instrumentele financiare negociabile cu care operează SSIF Equity Invest sunt valorile mobiliare (acţiuni, titluri de stat, obligaţiuni emise de organisme publice sau private, alte titluri de împrumut cu scadenţa mai mare de un an, drepturi de preferinţa la subscrierea de acţiuni în cadrul unei majorări de capital, orice alte instrumente financiare calificate de C.N.V.M ca valori mobiliare), instrumentele financiare derivate (contractele futures, contracte options, alte active calificate de C.N.V.M ca instrumente financiare derivate) şi titlurile de participare la organismele de plasament colectiv în valori mobiliare. 
Fondurile deţinute de client la SSIF Equity Invest SA sunt depozitate în numele S.S.I.F. în contul de clienţi deschis special în acest scop. În calitate de intermediar, SSIf Equity Invest este membru fondator al Fondului de Compensare a Investitorilor.
Începând cu anul 2013, SSIF Equity Invest a devenit formator de piaţă pe piaţa extrabusiera de CFD-uri, fiind prima companie româneasca ce îşi asumă acest rol; suma minimă pentru deschiderea unui cont de tranzacţionare cu CFD-uri este de 500 Euro.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitaţi www.equity.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii