Acțiuni pentru conștientizarea impactului segregării, la Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla
Acțiuni pentru conștientizarea impactului segregării, la Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla
01 Apr, 2022 14:52
ZIUA de Constanta
1948
Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Școala Gimnazială Nr.1 Tuzlasingura școală constănțeană din cadrul Campaniei de informare și conștientizare a proiectului”Școala pentru toți copiii!”-II
În cadrul Campaniei de informare și conștientizare asupra impactului segregării la nivel personal, educațional și asupra societății aferent proiectului ”Școala pentru toți copiii!”-IIau avut loc în data de 31.03.2022,o serie de activități: flash mob (dans), dramatizarea ,,Acceptă-mi unicitatea!”, expoziție de desene, organizate de către Școala Gimnazială Nr.1 Tuzla, în calitate de partener al promotorului campaniei, Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC.
Activitățile auavut drept scopeliminarea discriminării de orice tip din școală, care pot sta la baza prejudecățilorprecum: aspect fizic, deficiențe intelectuale ori comportamentale, având în vedere specificul unității noaste școlare. De asemenea, au fost avute în vedere și alte categorii care ar putea constitui o baza a unei eventuale discriminări legate de etnie ori orientare religioasă . În cadrul acestora fiind implicați direct236 elevi și 20 cadre didactice, iar indirect elevi și preșcolari ai unității, părinți și membrii ai comunității locale.
”Școala pentru toți copiii!”-II este un proiect derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului - CADO în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară - ACDC, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea practicilor instituționale în aplicarea legislației de prevenire și combatere a segregării și discriminării rasiale datorită acțiunilor de watchdog, monitorizare și advocacy a ONG-urilor capacitate pentru a identifica și raporta discriminarea elevilor romi în educație sub forma segregării.
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.
Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii