Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CONSILIUL CONCURENTEI A AUTORIZAT PRELUAREA SC VERICOM 2001 SRL DE CATRE SC ELIT SRL

ro

02 Jun, 2009 16:55 2082 Marime text

CONSILIUL CONCURENŢEI A AUTORIZAT PRELUAREA SC VERICOM 2001 SRL DE CĂTRE SC ELIT SRL

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată de către SC Elit SRL prin preluarea controlului unic asupra SC Vericom 2001 SRL.
Operaţiunea de concentrare economică notificată a fost analizată prin prisma prevederilor Legii concurenţei nr. 21/1996, republicată, şi ale Regulamentului privind autorizarea concentrărilor economice. În urma analizei, autoritatea de concurenţă a constatat că, deşi operaţiunea notificată cade sub incidenta legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurenţial normal pe pieţele relevante identificate. În consecinţă, Consiliul Concurenţei a emis o decizie de neobiecţiune, în conformitate cu art. 46 din Legea concurenţei.
Concentrarea economică analizată are loc, în principal, în domeniul producţiei şi comercializării en-gross de preparate din carne (mezeluri). Din punct de vedere geografic, piaţa producţiei şi comercializării en-gross de preparate din carne este o piaţă naţională, deoarece produsele SC Vericom 2001 SRL pot fi disponibile clienţilor din întreaga ţară, prin reţeaua de distribuţie a SC Elit SRL. Din analiză a rezultat că operaţiunea de concentrare economică nu conduce la îngrijorări de natură concurenţială nici la nivelul Municipiului Bucureşti şi în împrejurimi, pe o rază de 300 de km în jurul acestuia (cea mai restrictivă definiţie a pieţei) şi nici la nivel naţional.

Având în vedere numărul mare de agenţi economici prezenţi pe această piaţă relevantă nu se poate considera că prin această concentrare economică s-a restricţionat semnificativ concurenţa. În ceea ce priveşte clienţii societăţii achiziţionate, aceştia au la dispoziţie suficienţi producători de la care se vor putea aproviziona. Prin urmare, realizarea operaţiunii de concentrare economică notificată nu are ca efect restrângerea, înlăturarea sau denaturarea semnificativă a concurenţei pe piaţa relevantă.

Decizia Consiliului Concurenţei cu privire la această operaţiune va fi publicată pe site-ul  autorităţii române de concurenţa www.consiliulconcurentei.ro, după obţinerea acordului părţilor implicate referitor la datele cu caracter confidenţial.

01 iunie 2009
Biroul de Presă
Tel: 021.405.44.29 ; fax: 0372.129.710; E-mail: presa@consiliulconcurentei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii