Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:57 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea unor active ale PETROM SA de catre OLTCHIM SA

ro

15 Jan, 2010 15:53 2234 Marime text

CONSILIUL CONCURENŢEI ANALIZEAZĂ PRELUAREA UNOR ACTIVE ALE PETROM SA DE CĂTRE OLTCHIM SA

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică realizată de societatea OLTCHIM SA Râmnicu-Vâlcea prin dobândirea controlului unic asupra unor active ale Petrom, situate pe platforma industrială Arpechim Piteşti.

Activele achizitionate sunt cele aferente activităţii de petrochimie şi sunt situate pe platforma industrială Arpechim, care face parte din patrimoniul Petrom SA. Acestea nu sunt organizate în mod independent, neavând o structură juridică de sine stătătoare. Produsele generate de aceste active (etilenă, propilenă, compuşi aromatici, materiale plastice) sunt utilizate ca materii prime de către OLTCHIM SA în obţinerea produselor finite.

În vederea stabilirii compatibilitătii concentrării economice cu un mediu concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Activitatea de producţie ce se desfăşura în activele care fac obiectul prezentei notificări, a fost oprită începând cu luna noiembrie 2008. Instalaţiile au intrat în conservare, situaţie existentă şi în prezent, urmând ca activitatea să fie reluată după preluarea acestora de către SC OLTCHIM SA.

OLTCHIM SA are ca activitate principală “Fabricarea altor produse chimice organice, de bază”. De asemenea, Oltchim SA este cel mai mare producator de produse clorosodice din România şi singurul producător intern de policlorură de vinil (PVC), polioli, oxo-alcooli, dioctilftalat (DOF) şi anhidridă ftalică (AF). Societatea este şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa produselor chimice din Europa Centrală şi de Est.

Potrivit Legii Concurenţei sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute în acest act normativ. Acestea sunt îndeplinite dacă cifra de afaceri cumulată a agenţilor economici implicaţi într-o operaţiune de concentrare economică depaşeste echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi există cel puţin doi agenti economici implicaţi în operaţiune care să realizeze pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decat echivalentul în lei a 4.000.000 euro.

Consiliul Concurentei invită agenţii economici interesaţi să-şi exprime observaţiile şi punctele de vedere în legătură cu această concentrare economică. Acestea pot fi transmise autorităţii de concurenţă până pe data de 18 ianuarie 2010, prin fax la nr.021.405.45.08, prin e-mail, la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin posta la următoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr.1, corp D1, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701, Oficiul Postal nr.33.

Ianuarie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii