Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect „Extindere Scoala Speciala nr. 1”

ro

30 Sep, 2009 21:19 2299 Marime text

Consiliul Judeţean Constanţa în data de 27 august 2009, a semnat contractul de finanţare aferent Proiectului nr. SE/8/3/3.4/23/09.04.2008 Cod SMIS 3522 „Extindere Complex Integrare prin Terapii Specifice- Şcoala Specială nr.1", proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, domeniul de intervenţie 3.4 - Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea şi echiparea infrastructurii preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă cu o valoare totală de 1,118,091,87 lei din care contribuţia proprie a beneficiarului este de 83.046,61 lei, cu o durată de 21 de luni.

Obiectivul specific al proiectului îl constituie îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie, prin extinderea Şcolii Speciale nr. 1 şi va permite abordarea complexă a elevului cu dizabilităţi pentru stimularea maximă a potenţialului acestuia şi obţinerea unui grad cât mai ridicat de autonomie personală, contribuind astfel la asigurarea unui proces educaţional la standarde europene.

Extinderea, care constă în construcţie clădire P+1E, se va face printr-un complex de spaţii terapeutice în care să se desfăşoare activităţile recuperative vizate elevilor cu cerinţe educative speciale, construcţie concepută conform legislaţiei în vigoare privind proiectarea obiectivelor pentru şcoli speciale.

Ceea ce trebuie evidenţiat este faptul că extinderea, modernizarea, amenajarea şi dotarea Şcolii Speciale nr. 1 se va realiza astfel încât rezultatul direct să fie accesul copiilor cu cerinţe educative speciale la educaţia obligatorie şi crearea premiselor ca alţi copii cu nevoi speciale să fie beneficiari ai acestui tip de educaţie incluzivă. Acestea se vor realiza prin extinderea unor spaţii care să conducă la îmbunătăţirea activităţii instructiv-educative şi terapeutic-recuperatorii, înfiinţarea unor spaţii terapeutice (ludotecă, sală kinetoterapie, sală de calculatoare), sală de sport.

Rezultatele induse ale proiectului sunt: creşterea numărului de elevi de la 271 de elevi la 310 de elevi ; creşterea gradului de confort pentru personalul angajat de la 40% la 90%; creşterea gradului terapeutic recuperator de la 50% la 80%; creşterea calităţii procesului instructiv-educativ cu regim special de la 60% la 90%; creşterea gradului de confort pentru elevi de la 40% la 90%; recuperarea psiho-motorie şi intelectuală a tinerilor instituţionalizaţi de la 5% la 10%; reducerea asistenţei la domiciliu de la 20% la 10 %.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii