Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Punctul de vedere al CJC cu privire la demiterea conducerii Aeroportului M. Kogalniceanu

ro

05 Nov, 2009 19:30 1240 Marime text

CONSILIUL JUDEŢEAN CONSTANŢA

Compartiment Comunicare

●   Bd.Tomis nr.51, Constanta - 900725● www.cjc.ro ● Tel.: +40-241-708001 / Fax:+40-241-708453  ● e-mail: consjud@cjc.ro   ●

Comunicat de presă
05 noiembrie

 Referitor la Ordinele de Ministru emise de dl. Radu BERCEANU în cursul zilei de astăzi, Ordine prin care este schimbată conducerea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, Biroul de presă al Consiliului Judeţean Constanţa doreşte să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele observaţii:

 Directorul general demis de dl. Radu Berceanu în cursul zilei de astăzi se afla în concediu medical acordat în mod legal după ce în luna septembrie a suferit o intervenţie chirurgicală ce necesită o perioadă lungă de recuperare. Conform Codului Muncii, demiterea unei persoane aflate în concediu de odihnă sau medical este ilegală şi constituie abuz din partea celui ce dispune această măsură. În cazul de faţă, rezilierea contractului de management în perioada în care managerul se află în concediu medical este deasemeni ilegală şi considerată abuz.
 Consiliul Judeţean Constanţa, în calitate de acţionar la S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu S.A.  îi atrage atenţia domnului Radu BERCEANU că nu va accepta ca societatea să suporte eventualele despăgubiri stabilite de instanţele de judecată în cazul în care directorul general demis va decide să se adreseze justiţiei. Totodată, având în vedere ilegalitatea Ordinului de demitere, reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa în Adunarea Generală a Asociaţiilor va vota împotriva acestei măsuri.
 Consiliul Judeţean Constanţa constată cu regret că în perioada mandatului domnului Radu BERCEANU la cârma Ministerului Transporturilor cooperarea dintre cele două entităţi (în calitate de acţionari la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu) a fost sublimă dar a lipsit cu desăvârşire.
 Constatăm că în timp ce Consiliul Judeţean Constanţa a depus toate eforturile pentru atragerea de noi operatori aerieni şi pentru asigurarea unor condiţii sporite de confort şi securitate pentru pasageri, domnul Radu BERCEANU ignoră problemele reale ale aeroportului (precum rectificarea internă a bugetului pentru asigurarea fondului de salarii pentru ultimele luni ale anului în curs) şi trece, prin ilegalităţi şi abuz, la demiteri pe considerente de apartenenţă politică.
 Considerăm că Ordinul emis astăzi de domnul Radu BERCEANU are motivaţii pur politice (fără a ţine cont de criteriile de performanţe) de vreme ce un raport preliminar arată că la data de 31 octombrie 2009 fuseseră înregistraţi cu 9% mai mulţi pasageri decât în tot anul 2008, adică o creştere de trafic într-un an de criză !!!
 Consiliul Judeţean Constanţa îl avertizează pe reprezentantul acţionarului majoritar, adică pe domnul Radu BERCEANU, că nu va accepta ca indiferenţa şi măsurile dictate din raţiuni politice să afecteze siguranţa aeronautică de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, transformându-l într-o variantă aviatică a dezastrului pe care l-a produs deja în sectorul feroviar.
____________
Cristian Moldovanu
Purtător de cuvânt
Reprezentant al CJC în AGA a S.N. AIMKC.S.A. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii