Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat cu privire la desfăşurarea celei de-a cincea întâlniri a grupului de lucru din cadrul Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare pentru "Proiectul RECJ privind durata procedurilor judiciare"

ro

13 Apr, 2011 17:21 1055 Marime text
În zilele de 11 şi 12 aprilie 2011, în organizarea Consiliului Superior al Magistraturii, la Bucureşti s-a desfăşurat cea de-a cincea întâlnire a grupului de lucru stabilit în cadrul Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare pentru Proiectul RECJ privind durata procedurilor judiciare. Lucrările grupului au fost găzduite de Institutul Naţional al Magistraturii.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai consiliilor judiciare din Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, România, Scoţia, Slovenia, Suedia şi Ungaria. Coordonatorul proiectului este Danemarca.România a fost reprezentată de doamna judecător Ana Cristina Lăbuş, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Întâlnirea de la Bucureşti a reprezentat ultima dezbatere a raportului final pe tema duratei procedurilor, elaborarea recomandărilor rezultate în urma activităţii acestui grup de lucru, documente care vor fi prezentate de coordonatorul proiectului în cadrul Adunării Generale care se va desfăşura la Vilnius, în perioada 8-9 iunie 2011.

Pe parcursul celor două zile de discuţii a fost stabilit un cadru general, care va fi supus atenţiei Comitetului Director al Reţelei, cadru care descrie proiectul unei conferinţe internaţionale pe tema duratei procedurilor, conferinţă preconizată să aibă loc în cursul anului 2012, în măsura în care, la nivel decizional, Reţeaua apreciază asupra oportunităţii organizării unui astfel de eveniment. A fost agreat şi calendarul activităţilor proiectului de lucru până la Adunarea Generală de la Vilnius şi au fost înainte câteva propuneri de idei pentru posibile activităţi care să fie dezvoltate de viitoarele proiecte ale Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii