Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat privind constatarea de către Secţia de Judecători a CSM a încetării de drept a suspendării din funcţie a doamnei judecător Elena Turcu

ro

12 May, 2011 23:30 1253 Marime text

În şedinţa din data de 12 mai 2011, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat cererea doamnei Elena Turcu, judecător la Tribunalul Dâmboviţa, prin care a solicitat să se constate încetarea de drept a suspendării sale din funcţie, cu consecinţa repunerii în situaţia anterioară, respectiv plata drepturilor băneşti de care a fost lipsită şi recunoaşterea vechimii în magistratură pentru perioada suspendării din funcţie.

În conformitate cu prevederile art. 63 alin. 2 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a fost nevoită să pună în aplicare dispoziţiile legale şi, astfel, a constatat încetarea de drept, începând cu data de 19 aprilie 2011, a suspendării din funcţie a doamnei judecător Turcu Elena, dispusă prin Hotărârea nr. 831/08.07.2010 a Secţiei pentru judecători.

În consecinţă, Secţia pentru judecători îi recunoaşte, ca vechime în magistratură, perioada cât doamna judecător Turcu Elena a fost suspendată din funcţie, respectiv de la data de 08.07.2010 până la data de 19.04.2011.

Cât priveşte plata drepturilor băneşti prevăzută de dispoziţia legală menţionată, Secţia pentru judecători a constatat că această solicitare nu este de competenţa Consiliului Superior al Magistraturii, ci a Ministerului Justiţiei.

În conformitate cu dispoziţiile art. 90 din Legea nr. 303/2004, republicată cu modificările şi completările ulterioare (reproducem respectivul text de lege: „Art. 90-(1) Judecătorii şi procurorii sunt datori să se abţină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în profesie şi în societate şi (2) Relaţiile judecătorilor şi procurorilor la locul de muncă şi în societate se bazează pe respect şi bună-credinţă."), Secţia pentru judecători a decis să fie sesizată Comisia de evaluare profesională pentru a se avea în vedere, la următoarea evaluare profesională, modul în care doamna judecător Turcu Elena respectă aceste prevederi legale, inclusiv legat de actele şi faptele ce au fost aduse la cunoştinţa opiniei publice prin intermediul mass-media din anul 2007.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii