Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat privitor la activitatea procurorului Cătălin Purcărin din cadrul DIICOT - Structura Centrală

ro

25 Mar, 2011 22:52 1924 Marime text

În şedinţa din data de 24 martie 2011, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi-a însuşit Nota Inspecţiei Judiciare de pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii privind aspectele semnalate de către doamna Iulia Nueleanu, redactor şef al ziarului „Curentul", într-un memoriu înaintat CSM, la data de 2 februarie 2011, referitor la activitatea domnului procuror Cătălin Purcărin, din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, în mod special, implicarea acestuia în soluţionarea dosarului nr. 34/D/P/2005.

Verificările dispuse şi efectuate de către Serviciul de inspecţie judiciară pentru procurori din cadrul Inspecţiei Judiciare au relevat faptul că, în ceea ce priveşte emiterea rechizitoriului în dosarul nr. 34/D/P/2005 de către domnul procuror Cătălin Purcărin, respectiv celelalte dispoziţii ale soluţiei, acestea au fost verificate sub aspectul legalităţii, în conformitate cu prevederile art. 264 alin. 4 Cod procedură penală.

Din verificările administrative, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a reţinut că nu se poate analiza legalitatea sau temeinicia unei soluţii adoptate de procuror ori a măsurilor dispuse de acesta sau din dispoziţia sa, întrucât s-ar încălca principiul independenţei procurorului, înscris în dispoziţiile art. 64 alin. 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată cu modificările şi completările ulterioare, principiu care stabileşte limitele în care aceste verificări pot fi efectuate.

Secţia pentru procurori a Consiliului a mai reţinut că Inspecţia Judiciară nu poate face aprecieri asupra solicitării reprezentantului mass-media de a se pronunţa asupra oportunităţii începerii urmăririi penale faţă de S. O. V., pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi de constituire a unui grup infracţional organizat, întrucât competenţa aparţine organelor de urmărire penală.

Numirea (ca urmare a cererii formulate de revenire în cadrul Ministerului Public) domnului procuror Cătălin Purcărin la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, unde îşi desfăşoară şi în prezent activitatea, acest aspect s-a dispus în conformitate cu art. 75 alin. 1 - 11 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii