Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Superior al Magistraturii - Alegeri 2010

ro

23 Jul, 2010 17:10 1200 Marime text

 ˝Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei˝

(art. 133 alin. 1 din Constituţie, republicată)
 
BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA
 
CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII – ALEGERI 2010

Consiliul Superior al Magistraturii este preocupat să asigure derularea în mod transparent, obiectiv şi neutru a procedurii de alegere a membrilor noului Consiliu, procedură care se desfăşoară în cursul acestui an potrivit calendarului [descarcă] aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin hotărârea nr. 3791 din 20 mai 2010.

Consiliul Superior al Magistraturii a realizat o secţiune specială […click pentru vizualizare] pe propria pagină de internet, intitulată: „Consiliul Superior al Magistraturii – Alegeri 2010”,  în care vor fi publicare toate datele care vor asigura o bună informare atât a alegătorilor cât şi a candidaţilor, oferind spaţiul virtual necesar dialogului şi informării complete în legătură cu aceste proceduri.

Consiliul Superior al Magistraturii are obligaţia, potrivit legii, să întocmească listele cu judecătorii şi procurorii desemnaţi, în adunările generale prin vot secret, direct şi personal, pentru a candida la funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, pe categorii de instanţe şi parchete. Aceste liste vor fi afişate în ordine alfabetică împreună cu documentele care, potrivit legii şi regulamentului, trebuie să însoţească scrisoarea de depunere a candidaturii, în scopul asigurării spaţiului de dezbatere publică întregului sistem judiciar românesc.

Candidaturile pentru funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii se depun la Colegiul de conducere al Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie, la Colegiul de conducere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Colegiul de conducere al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau la colegiile de conducere ale curţilor de apel ori ale parchetelor de pe lângă acestea. Colegiile de conducere verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege referitor la magistraţii care şi-au depus candidaturile.

Candidaturile trebuie depuse în scris, însoţite de curriculum vitae al judecătorului sau procurorului respectiv, precum şi de celelalte documente prevăzute de lege. Scrisoarea de depunere a candidaturii trebuie să cuprindă numele, prenumele, data naşterii, data la care judecătorul sau procurorul în cauză a fost numit în funcţie, funcţia oficială deţinută de candidat şi denumirea instanţei sau a parchetului unde îşi exercită funcţia. Scrisoarea de candidatură trebuie să conţină declaraţia judecătorului sau a procurorului că doreşte să candideze pentru alegerea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii şi că este conştient de faptul că poate să îşi revoce candidatura numai în termenul stabilit pentru depunerea candidaturilor. Nu se acceptă depunerea candidaturii prin fax sau prin e-mail.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA

-----------
Biroul de Informare Publică si Relaţii cu Mass Media
Consiliul Superior al Magistraturii

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii