Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Superior al Magistraturii se implică cu maximă seriozitate în soluţionarea situaţiei resurselor umane de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

ro

24 Mar, 2011 16:56 1024 Marime text

Consiliul Superior al Magistraturii se implică cu maximă seriozitate în soluţionarea situaţiei resurselor umane de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmând să finalizeze în cel mai scurt timp procedura de ocupare a locurilor vacante de la instanţa supremă.

Consecvent principiilor asumate în timpul campaniei de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, desfăşurată în toamna anului 2010, şi respectând voinţa tuturor judecătorilor de la judecătorii, tribunale şi curţi de apel din România, noii membri ai Consiliului au demarat procedurile pentru promovarea judecătorilor la instanţa supremă pe cele 15 locuri vacante.

Consiliul Superior al Magistraturii reaminteşte că, într-o procedură unică desfăşurată recent, a organizat în luna februarie 2011 cea mai amplă formă de consultare a magistraţilor şi a societăţii civile cu privire la criteriile de alegere a candidaţilor pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Rezultatul s-a concretizat într-un Ghid adoptat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii în data de 17.03.2011, în condiţiile în care colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu a fost de acord cu modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare administrativă, iar ministrul Justiţiei a considerat că nu este o opţiune acceptabilă promovarea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea legilor Justiţiei.

În momentul de faţă, în special secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie are nevoie de ocuparea locurilor vacante. Consiliul apreciază efortul deosebit desfăşurat de colegii judecători de la această secţie, în condiţiile în care la această secţie sunt 9 posturi vacante. De asemenea, CSM salută măsurile manageriale luate de conducerea Curţii pentru urgentarea soluţionării cauzelor aflate pe rolul acesteia, mai ales în ceea ce priveşte cauzele de corupţie care se află sub atenta monitorizare a Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă convingerea că judecătorii de la Înalta Curte vor respecta întocmai decizia Consiliului, contribuind astfel la promovarea unor judecători competenţi şi integri la cea mai importantă instanţă din ţară, în care criteriile vor fi unele obiective şi incontestabile.

Judecător HORAŢIUS DUMBRAVĂ

PREŞEDINTELE CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii