Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul doamnei judecator Florica Bejinaru, presedintele CSM, cu ocazia aniversarii Zilei Justitiei

ro

02 Jul, 2010 17:36 962 Marime text

2 iulie 2010

Stimaţi colegi,

„Ziua Justiţiei” – tradiţie a vieţii juridice româneşti – oferă Consiliului Superior al Magistraturii plăcuta ocazie de a adresa magistraţilor români şi personalului auxiliar al instanţelor şi parchetelor felicitări pentru activitatea depusă în anul care s-a scurs, urări de sănătate, împliniri în plan profesional şi personal.
Aniversarea Zilei Justiţiei este moment de bilanţ pentru noi, cei care, zi de zi, slujim idealurile justiţiei române. Este o manifestare care doreşte să surprindă radiografia sistemului judiciar de peste an şi să aducă în atenţie evenimentele cele mai importante care au marcat mersul justiţiei.
Cu toţii ştim că justiţia traversează un amplu proces de reformă, început de câţiva ani. Consiliul este adânc ancorat în acest proces, coordonând numeroase activităţi şi proiecte ce au ca obiectiv reformarea justiţiei. Sprijinul magistraţilor şi al asociaţiilor profesionale în acest demers este foarte important şi chiar dacă relaţia Consiliului cu aceştia a mai avut unele sincope, ca principiu am urmărit larga dumneavoastră consultare pe aspecte care vă influenţează activitatea.
Principiile legalităţii şi echităţii sociale, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului reprezintă piloni pentru actul de justiţie din România.
Importanţa Justiţiei într-un stat de drept este capitală şi nu poate fi negată. Magistraţilor români le revine o dublă şi importantă misiune: aceea de a veghe la respectarea drepturilor şi libertăţilor individuale ale fiecărui participant la activitatea judiciară, dar şi aceea de a-şi aduce contribuţia la sporirea încrederii în Justiţie ca putere în stat.
Ca în orice alt domeniu, dar mai ales în domeniul  justiţiei, elementul uman este cel mai important factor al activităţii desfăşurate. Prin activitatea depusă şi înaltul profesionalism, în contextul volumului deosebit de mare al activităţii desfăşurate în acest an, în creştere permanentă faţă de anii anteriori,  activitatea depusă de magistraţi şi personalul auxiliar este o dovadă de sacrificiu în procesul consolidării statului de drept .
Cunoaştem faptul că marea majoritate a magistraţilor şi a personalului auxiliar îşi îndeplineşte misiunea de a face dreptate în condiţiile unui cadru legislativ mult prea incoerent şi a unui grad de încărcare mult peste media europeană. Cunoaştem cu toţii că trebuie depăşit acest moment de cumpănă economico-financiară în care se află ţara în acest moment, că trebuie să ne alăturăm efortului comun al întregii societăţi. Facem acest lucru menţinând şi promovând principiile statului de drept, echitatea, protejând drepturile tuturor participanţilor la procedurile judiciare şi ale întregului sistem juridic.
La mulţi ani !

Judecător Florica Bejinaru
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii