Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metodologia de realizare a controalelor de catre IJ

ro

11 May, 2010 23:40 1454 Marime text

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat pe pagina de internet Metodologia de realizare a controalelor de către Inspecţia Judiciară, aprobată prin Hotărârea nr. 292/2010 a Consiliului Superior al Magistraturii ( http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/11_05_2010__32869_ro.doc ).

 

Documentul fixează cadrul metodologic de desfăşurare a activităţii de control a Inspecţiei Judiciare, defineşte procedurile de control şi urmăreşte aplicarea acestor proceduri în mod unitar în de către inspecţie.

Activitatea Inspecţiei Judiciare îşi sporeşte predictibilitatea şi transparenţa activităţilor efectuate pentru identificarea deficienţelor şi stabilirea măsurilor necesare înlăturării acestora. Totodată sprijină rolul de prevenţie pe care-l are Inspecţia Judiciară, în scopul eliminării riscurilor şi disfuncţionalităţilor din sistemul judiciar.

Materialul se adresează atât profesioniştilor din sistemul judiciar, cât şi justiţiabililor care, în acest fel, vor avea reprezentarea modului în care se desfăşoară activităţile Inspecţiei judiciare, a competenţelor şi limitelor de efectuare a verificărilor şi etapele care trebuie parcurse, conform legii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii