Punct de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii
Punct de vedere al Consiliului Superior al MagistraturiiJudecătorii şi procurorii şi-au exprimat prin vot opţiunea electorală şi au dat girul lor candidaţilor care au întrunit cele mai multe voturi.
Candidatura pentru funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a fost validată / invalidată de către filtrele independente de CSM, prevăzute de lege: Comitetele Electorale Locale şi Comitetul Electoral Permanent.
Însuşi Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avut atribuţii pe care le-a exercitat cu simţul răspunderii şi al legalităţii.
Doar hotărârile judecătoreşti irevocabile au putere de lege. Nocio autoritate publică nu are căderea de a sugera soluţii de urmat, cât timp se derulează o procedură legală, indiferent în faţa căreia dintre puterile statului aceasta se desfăşoară.
Principiul separării puterii în stat obligă autorităţile statului să manifeste echidistanţă în aplicarea legii şi oricărui reprezentant al statului să se abţină de la declaraţii politice care depăşesc sfera autorităţii cu care au fost investiţi.
Sub alt aspect, Consiliul Superior al Magistraturii a manifestat totală transparenţă în ceea ce priveşte progresele realizate şi raportate Comisiei Europene, publicând pe propria pagină de internet documentul de bază, care enunţă paşii parcurşi de la ultimul raport de ţară.
Actualul CSM pare că îndeplineşte pentru mediul politic mai mult rol de exprimare a frustrărilor şi eşecurilor politice, fapt care demonstrează că este, într-adevăr, un pilon independent al democraţiei.
BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp