Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistemul judiciar ingrijorat de consecintele crizei economico-financiare

ro

27 May, 2010 17:25 1035 Marime text
Membri aleşi în Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi membri de drept: doamna judecător Lidia Bărbulescu, preşedinte delegat al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi domnul Cătălin Marian Predoiu, Ministrul Justiţiei, se vor întâlni în 28 mai 2010, începând cu orele 10.30, cu reprezentanţii curţilor de apel, tribunalelor şi parchetelor de pe lângă aceste instanţe şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor, în aula Institutului Naţional al Magistraturii.

Reprezentanţii sistemului judiciar românesc doresc să identifice vulnerabilităţile sistemului judiciar în contextul crizei economico-financiare actuale, modul în care aceasta afectează funcţionarea justiţiei şi să propună soluţii concrete şi viabile pentru surmontarea acestei situaţii.

Consiliul a apreciat că este oportună exprimarea unui punct de vedere unitar al autorităţii judecătoreşti în întâlnirile cu celelalte autorităţi cu privire la măsurile adoptate la nivel naţional.

Pe ordinea de zi au fost stabilite următoarele puncte de discuţie:

1. reducerea cu 20% a fondului de salarizare;

2. adoptarea Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 45/2010 pentru modificarea art. 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale pentru personalul din sectorul bugetar;

3. posibilitatea identificării unor eventuale măsuri de compensare a sumelor datorate de stat cu reducerile salariale ce urmează a fi impuse sau cu impozitele şi celelalte contribuţii pe care magistraţii le plătesc;

4. problema pensionărilor;

5. orice alte aspecte semnalate de participanţi.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii