Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

31 Jul, 2013 14:19 775 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi  au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de şapte cetăţeni români şi străini, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabanda cu ţigări, în formă continuată.        Din cercetările efectuate există suspiciunea că, începând cu anul 2012, membrii grupării au acţionat, în zona de frontieră Galaţi, în scopul obţinerii de foloase materiale din contrabanda cu ţigări şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus în ţară, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, importante cantităţi de ţigări provenind din Republica Moldova.
        Doi dintre inculpaţii acuzaţi in cauza provin din structurile Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, existând suspiciunea ca aceştia asigurau şi coordonau operaţiunile de trecere ilegală peste frontiera de stat a ţigărilor de contrabandă.
        În data de 30 iulie 2013, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu lucrători din cadrul B.C.C.O Galaţi şi  Gărzii de Coastă - Sectorul  Poliţiei de Frontieră Isaccea au efectuat 23 de percheziţii şi au ridicat diferite cantităţi de ţigări provenind din contrabandă, mai multe sume de bani şi patru autovehicule.
        În cauză au fost efectuate 36 de audieri.
        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi  urmează să propună instanţei de judecată emiterea de mandate de arestare preventivă faţă de cei şapte inculpaţi.
        În cauză s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea, faţă de o persoană singură persoană.
        Suportul tehnic a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi.
        Facem precizarea că faptele sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii