Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:17 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa 2 - DIICOT 2 Iulie 2015

ro

02 Jul, 2015 11:46 1191 Marime text
 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al inspectorilor antifraudă  din cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, cu suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, au efectuat în data de 02.07.2015 un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dolj la domiciliile mai multor persoane precum şi la sediile unor instituţii publice( primării), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat,  specializat în rambursări ilegale de T.V.A. şi evaziune fiscală.
    În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului  au dezvoltat un sistem de firme implicate in emiterea de acte fictive în vederea obţinerii unor rambursări ilegale de TVA.
    De asemenea, membrii grupării, prin diferite manopere infracţionale (ameninţări, şantaj, împrumuturi de bani sau bunuri) au determinat  mai multe persoane din cadrul unor administraţii locale şi instituţii să încheie contracte pentru servicii supraevaluate sau fictive.
    Membrii grupării aveau roluri şi atribuţii diferite, în activitatea infracţională, cum ar fi: asigurarea unei aparenţe de legalitate prin întocmirea actelor contabile fictive, lichidarea societăţilor comerciale folosite în circuitele frauduloase şi care erau încărcate cu TVA-ul neplătit sau returnat de către stat, încheierea unor contracte privind realizarea unor lucrări supraevaluate şi recepţionarea acestor lucrări, care nu îndeplinesc standardele de calitate.
    Astfel, în perioada 2014-2015 au fost emise doar de către o singură societate comercială  către 20 de societăţi, facturi în valoare de 1.259.803 lei.
    De asemenea, firmele utilizate de membrii grupării infracţionale erau implicate în fraudarea statului şi prin încheierea unor contracte cu diferite autorităţi locale sau instituţii de stat, contracte care ori erau supraevaluate ori  urmate de nerealizarea lucrărilor, fiind însă efectuate plăţile.
    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.
    În cauză s-a beneficiat de suportul Serviciului Român de Informaţii.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii