Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa4 DIICOT 16.10.2014

ro

16 Oct, 2014 17:22 1068 Marime text
         Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi şi Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Galaţi, S.C.C.O Vrancea şi I.P.J Vrancea având suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale au efectuat un număr de 10 percheziţii pe raza judeţelor Vrancea şi Galaţi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 10 persoane, specializată în infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de  minori.

        În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 – 2014 membrii grupării constituiţi  într-un grup  infracţional organizat au racolat mai multe persoane de sex feminin,  inclusiv minore pe care le-au exploatat sexual, sumele de bani obţinute fiind însuşite de către aceştia.

        La locuinţele membrilor grupării au fost identificate un număr de 7 victime ale traficului de persoane, dintre care 3 minore.

        De asemenea au fost găsite mai multe înscrisuri, documente de identitate ale victimelor traficului de persoane,  diferite sume de bani, un pistol si mai multe arme albe.

        Au fost ridicate in vederea indisponibilizării şase autoturisme care au fost folosite în activitatea infracţionala.

        Procurorii D.I.I.C.O.T – B.T Vrancea au dispus măsura reţinerii faţă de 10 persoane urmând a fi solicitată instanţei măsura arestării preventive.

        Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

       Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii și inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală,  precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii