Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - 07 Mar, 2013

ro

07 Mar, 2013 18:49 1031 Marime text

        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Birou Cristian, 27 de ani, agent de poliţie în cadrul IPJ Mehedinţi, pentru  săvârşirea infracţiunilor de favorizarea infractorului, acces ilegal la date dintr-un sistem informatic cu încălcarea normelor de securitate, transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi deţinerea fără drept a unei parole sau cod de acces”, prev. de art. 264 alin.1 din C.pen cu referire la art. 2 şi 7 din Legea nr. 39/2003, art. 42 alin.1 şi 3 , art. 44 alin.2 şi 3 şi art. 46 alin.2 din Legea nr. 161/2003.

         În fapt, se retine că, în perioada 2010 – 2012,  în calitate de agent de poliţie în cadrul I.P.J Mehedinţi, inculpatul a favorizat membrii unui grup infracţional specializat în contrabanda cu produse accizabile, având ca lider pe inculpatul Jankovic Ljubisa, anterior trimis în judecată de către procurorii D.I.I.C.O.T.,  pentru a nu fi traşi la răspundere penală şi pentru a le  asigura folosul infracţiunii.

         Astfel, inculpatul a transferat fără drept din sistemul informatic al I.P.J Mehedinţi pe calculatorul personal documente clasificate şi a accesat fără drept sistemul informatic al M.A.I pentru a obţine date informatice confidenţiale - date despre inculpaţi,  societăţi  comerciale vizate, planuri de anchetă şi dispoziţii interne din dosarul penal instrumentat, date pe care le-a pus la dispoziţia membrilor grupării.

         Cercetările în cauză  sunt  efectuate cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul  SCCO Mehedinţi.

         La data de 6 martie 2013, la solicitarea procurorilor  D.I.I.C.O.T.,  Tribunalul Mehedinţi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a inculpatului Birou Cristian.

         Facem precizarea că faptele inculpatului urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii