Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

05 Mar, 2013 21:39 1049 Marime text

         Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj,  cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul  SCCO Gorj, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat transfrontalier, constituit din 10 persoane, specializat in săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism si spalare de bani.
         In acest scop, procurorii DIICOT efectuează la data de 05.03.2013, un număr de 20 de percheziţii domiciliare, pe raza  judeţelor Gorj, Olt şi Dolj, la locuintele membrilor gruparii.
         In fapt, se retine că învinuiţii au racolat transportat, cazat şi transferat în Londra, Marea Britanie,   prin acte de înşelăciune, ameninţare şi violenţă, în scopul exploatarii sexuale, un număr de 20  de victime, inclusiv o minora.
         Prin activitatea infractionala, membrii gruparii au obtinut suma de 500.000 de lire sterline.
          Beneficiile financiare astfel obtinute erau investite in activitatea unui club de noapte, in incinta caruia se desfasura si activitatea de recrutare a unor noi victime.
         Procurorii  D.I.I.C.O.T. au cooperat in instrumentarea cauzei cu autoritatile judiciare britanice, fiind constituita o echipa comuna de ancheta iar actiunea fiind declansata simultan in Romania si Marea Britanie.
         In cauza  vor fi dispuse masurile legale  dupa audierea membrilor gruparii.
          Facem precizarea că faptele invinuitilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii