Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

05 Jun, 2013 11:46 937 Marime text
        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  B.C.C.O. Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 20 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscală si spalare de bani.

        In acest sens, la data de 05 iunie 2013, procurorii D.I.I.C.O.T.  au efectuat  un număr de 24 de percheziţii domiciliare pe raza  judeţelor Mehedinţi (21),   Dolj (1) şi Olt (2),  la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societati comerciale.

        Membrii gruparii au obţinut beneficii financiare substantiale, utilizand mai multe societăţi comerciale,  controlate direct sau prin persoane interpuse, prin  înregistrarea în evidentele contabile a unor  facturi fiscale aferente  unor operaţiuni comerciale fictive, în cuantum de peste 29.000.000 lei, pentru care au dedus in mod ilegal  TVA si au diminuat impozitul pe profit.

        Activitatea infractionala a fost  sprijinita de catre un comisar şef din cadrul Gărzii Financiare Mehedinţi si un director executiv in cadrul  DGFP Mehedinţi.

        Prejudiciul  cauzat prin eludarea platii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depaseste suma de 2.200.000 de Euro.

        In cauza se efectueaza cercetari pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire  a unui astfel de grup,  evaziune fiscala  şi spălare de bani,   prev. de art.7 alin.1 din Legea 39/2003, art.9 alin.1 lit.c din Legea 241/2005  si art.29 alin.1 lit.a din Legea 656/2002.

        La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 21 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

        Actiunea a fost efectuata cu sprijinul SCCO Mehedinţi şi SCCO Olt.

        Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI – Direcţia Judeţeană de Informaţii Mehedinţi şi Direcţia Judeţeană de Informaţii Timiş.

        Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii